Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Sport έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στους «Μίδες» της Αγγλίας, βασισμένη σε ρεπορτάζ του περιοδικού «4-4-2». Πρώτος στη λίστα των παικτών είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μαζί με τη σύζυγό του, Βικτόρια. Ο Μπέκαμ έφτασε την περασμένη χρονιά το ποσό των 144 εκατ. ευρώ! Ο άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι φυσικά καρπώθηκε πολλά χρήματα από τις διαφημίσεις.

Πίσω από αυτόν είναι ο Μάικλ Όουεν με 46 εκατ. ευρώ. Στη λίστα των παικτών ακολουθούν οι Ρίο Φέρντιναντ, Σολ Κάμπελ και Ράιαν Γκιγκς. Στη λίστα των τεχνικών πρώτος είναι ο Ιταλός Φάμπιο Καπέλο, με 30 εκατ. ευρώ. Πίσω του βρίσκονται οι Ρόι Κιν και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Αναφορά γίνεται και στους ιδιοκτήτες των αγγλικών ομάδων. Την… πρωτοκαθεδρία έχει ο Σεΐχης Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ της Μάντσεστερ Σίτι με περίπου 23 δισ. ευρώ. Δεύτερος είναι ο Λακσχίμι Μιτάλ της Κούινς Παρκ Ρέιντζερς και τρίτος ο Άλισερ Ουσμάνοφ της Άρσεναλ. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι 4ος στη λίστα.

13ος ο Τόρες

Εντύπωση προκαλεί ότι ο Ισπανός διεθνής φορ της Λίβερπουλ Φερνάντο Τόρες είναι μόλις 13ος στη λίστα των παικτών. Ο Τόρες κερδίζει 17,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η… πτώση του αυτή έχει να κάνει με τους τραυματισμούς του αλλά και τα προβλήματα της ομάδας του, που έχουν αντίκτυπο στα διαφημιστικά του έσοδα.

Πηγή: gazzetta.gr