Η Magica του Πάουλο Φονσέκα νίκησε με Τζανιόλο – Βερετού, ανέβηκε στην 3η θέση της Serie A και άφησε στο -4 τους Παρτενοπέι.

Τα αποτελέσματα μεσοβδόμαδα, στην εμβόλιμη αγωνιστική, είχαν ως αποτέλεσμα η Ρόμα να προσπεράσει τη Νάπολι. Και τώρα, όταν βρέθηκαν τετ α τετ στο Olimpico, την άφησε κι άλλο πίσω. Σε ένα ματς που είχε πολύ καλό ρυθμό συνεχώς, πολλές ευκαιρίες, τρία δοκάρια (δύο η Νάπολι, ένα η Ρόμα), δύο πέναλτι (Ρόμα) και μία αποβολή (Τσετίν), οι Τζαλορόσι πήραν ένα τρίποντο που δίνει συνέχεια στο σερί και έξτρα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Η οποία θα είναι δύσκολη για τους Παρτενοπέι του Κάρλο Αντσελότι, αφού μένουν πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου από νωρίς…

Από το ξεκίνημα το ματς απέκτησε καλό ρυθμό και δεν άργησαν και οι καλές φάσεις. Αυτές ήταν αρχικά για τη Ρόμα, η οποία απείλησε με Κλάιφερτ (9′) και Παστόρε (12′), πριν σκοράρει τελικά στο 19′ με την εκτέλεση του Τζανιόλο μετά την άψογη συνεργασία με Μαντσίνι (έκανε πάσα… χαφ) και Σπινατσόλα (1-0). Οι Τζαλορόσι πήγαν για δεύτερο γκολ και θα μπορούσαν να το κάνουν στο 26′, όταν μέσω VAR ο Ρόκι έδωσε πέναλτι για χέρι του Καγιεχόν, αλλά ο Μερέτ νίκησε τον Κολάροφ. Κάπου εκεί η κατάσταση ήρθε τούμπα, αφού οι ευκαιρίες που ακολούθησαν ήταν για τη Νάπολι. Ο Σμόλινγκ, όμως, έδιωξε πάνω στη γραμμή στο 28′, ο Ινσίνιε αστόχησε εντός περιοχής (29′), ο Πάου Λόπεθ αντέδρασε σωστά σε νέα προσπάθεια του Ιταλού (35′) και στο 41′ ο Μίλικ βρήκε οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά και ο Ζιελίνσκι κάθετο στην εξέλιξη της φάσης!

Αφού δεν ισοφάρισαν, λοιπόν, οι Ναπολιτάνοι όταν μπορούσαν, ήρθε η τιμωρία τους από τους Ρωμαίους. Στο 54′ το χέρι του Μάριο Ρουί στο γύρισμα του Παστόρε είχε ως συνέπεια ο Ρόκι να δείξει πάλι το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Βερετού, αυτή τη φορά, έγραψε το 2-0. Το οποίο θα μπορούσε να γίνει 3-0 στο 59′, σε μια τέλεια αντεπίθεση των Τζαλορόσι, η οποία ολοκληρώθηκε με το οριζόντιο δοκάρι του Κλάιφερτ. Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν την κατάσταση αλλά στο 72′ το γύρισμα του Λοσάνο και η αδυναμία του Τσετίν να απομακρύνει, έφεραν το 2-1 από τον Μίλικ. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ξανά ζωή και προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά στο 91′ το σουτ του Ζιελίνσκι έφυγε άουτ και μαζί του και οι ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα…

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Λόπεθ, Σπινατσόλα, Τσετίν, Σμόλινγκ, Κολάροφ, Μαντσίνι, Βερετού, Τζανιόλο (81′ Ουντέρ), Παστόρε (89′ Σαντόν), Κλάιφερτ (77′ Περότι), Τζέκο.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Καγιεχόν (58′ Λοσάνο), Ινσίνιε (83′ Γιουνές), Μέρτενς (65′ Γιορέντε), Μίλικ.

πηγή: gazzetta.gr