Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την προσπάθειά του στη Euroleague 2019-20 ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχασε με 82-93 από τη Βιλερμπάν, στη Γαλλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τραγικοί στο πρώτο τους παιχνίδι στη διοργάνωση και έγιναν έρμαιο των ορέξεων της ομάδας από το Λυών, για να κάνουν ένα πολύ κακό ξεκίνημα, ενώ στα περισσότερα διαστήματα έδειξαν πως είναι ένα σύνολο χωρίς αρχή και τέλος, με τους περισσότερους παίκτες να παρουσιάζουν μην έχουν την απαιτούμενη εικόνα.

Οι Πειραιώτες το μπήκαν διαβασμένοι στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με 17-10. Ωστόσο, όταν ο Μπλατ αποφάσισε να κάνει αλλαγές, η εικόνα άλλαξε και έτσι έγινε το 21-21 στο 9’.

Με πρωταγωνιστές τους Καουντί και Τέιλορ και εκμεταλλευόμενοι την εικόνα των αντιπάλων τους, οι Γάλλοι πήραν στο 15’ προβάδισμα 6 πόντων (31-25). Η ταυτόχρονη παρουσία για πρώτη φορά των Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ μαζί με τον Πάντερ, πρόσφερε κάποια κάποια καλάθια, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη όπως στο τέλος του ημιχρόνου και η Βιλερμπάν το εκμεταλλεύτηκε, για να κάνει στο 24΄το 47-35, παρά το γεγονός ότι η τρίτη περίοδος έκλεισε με 56-47, που άφηνε κάποια περιθώρια ελπίδας για ανατροπή.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σπανούλης προσπάθησε να δημιουργήσει μία αντίδραση εκ μέρους των συμπαικτών του, όμως Πολ και Πάντερ έκαναν απανωτά λάθη και οι όποιες βλέψεις για κάτι καλό εξαλείφθηκαν. Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τη διαφορά να κλείνει στους 19 πόντους.

Ο μοναδικός που ξεχώρισε από το «ερυθρόλευκο ναυάγιο» ήταν ο Πρίντεζης με 15 πόντους, ενώ για τους νικητές διακρίθηκαν οι Τέιλορ και Λάιτι που είχαν από 16 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Τζεκιρί με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-33, 56-47, 82-63