To 8o Roland Garros της ιστορίας του κατέκτησε ο Ράφαελ Ναδάλ κερδίζοντας με 3 – 0 στον τελικό του Νταβίντ Φερέρ.

Ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών έχει κατακτήσει τα περισσότερα Roland Garros από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία του τένις, ενώ κατέχει το ρεκόρ νικών σε χωμάτινο γήπεδο. Πίσω του σε ό, τι αφορά τις κατακτήσεις του συγκεκριμένου τίτλου είναι ο Μπιόρν Μπιοργκ με 6.

Ο Ναδάλ επικράτησε με 6-3 στο πρώτο σετ, 6 – 2 στο δεύτερο και 6 – 3 στο τρίτο. Τον τελικό στιγμάτισε ένα ποδοσφαιρικό στιγμιότυπο, καθώς θεατής εισήλθε στο γήπεδο με καπνογόνο! Μπορεί το τένις, αλλά και το γαλλικό Όπεν να μην μας έχουν… συνηθίσει σε ακραία περιστατικά, ωστόσο, πάντα υπάρξουν εξαιρέσεις.

Ποιος είναι ο Ράφα Ναδάλ

O Ράφαελ Ναδάλ γεννήθηκε στο Μανακόρ της Μαγιόρκας από τον Σεμπάστιαν Ναδάλ και την Άννα Μαρία Παρέρα. Έχει μια μικρή αδελφή ονόματι Μαρία Ίσμαελ. Ο θείος του, Μικέλ Άνχελ Ναδάλ ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στην Μαγιόρκα,στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική ομάδα της Ισπανίας και έτσι τον κατεύθυνε προς το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία. Συνειδητοποιώντας ότι ο μικρός Ράφαελ είχε φυσικό ταλέντο στο τένις, ένας άλλος θείος του, ο Τόνι Ναδάλ – παλιός επαγγελματίας τενίστας – τον οδήγησε στο τένις όταν ήταν τριών χρονών. Ο Τόνι Ναδάλ τον προπονεί από τότε μέχρι και σήμερα.

Στην ηλικία των εννέα ετών ο Ναδάλ κέρδισε το περιφερειακό πρωτάθλημα κάτω των 12, την ίδια εποχή που ήταν ένας ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής. Αυτό έκανε τον Τόνι Ναδάλ να τον προπονεί πιο τακτικά και τότε ενθάρρυνε τον Ναδάλ να παίξει με το αριστερό χέρι για ένα φυσικό πλεονέκτημα που είχαν οι αριστερόχειρες στο κορτ καθώς παρατήρησε ότι ο Ναδάλ έπαιζε φόρχαντ με τα δυο χέρια. Όταν ο Ναδάλ ήταν 12, κατέκτησε τον ισπανικό και τον πανευρωπαϊκό τίτλο με παιδιά της ηλικίας του, την ίδια στιγμή που έπαιζε και ποδόσφαιρο. Τότε ο πατέρας του, του ζήτησε να διαλέξει ανάμεσα στα δύο σπορ και εκείνος διάλεξε το τένις. Το ποδόσφαιρο έπρεπε να σταματήσει για αυτόν κατευθείαν, όπως και έγινε. Ευτυχώς για όλους μας, καθώς έμελλε να είναι ένας από αυτούς που θα άφηναν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στην ιστορία του σύγχρονου τένις.