Η πιο διάσημη ποδοσφαιρική εθνική ομάδα στις ΗΠΑ είναι χωρίς αμφιβολία αυτή την γυναικών, η οποία είναι κάτι σαν τη Βραζιλία στους άνδρες, έχοντας τέσσερις κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η τελευταία ήρθε την Κυριακή όπου οι Αμερικάνες έκαναν το 4/8 στις διοργανώσεις, στον τελικό απέναντι στην Ολλανδία.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Μέγκαν Ραπίνο, η οποία άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι στο 61’, για να δείξει και στις «οράνιε» ότι και αυτή η κούπα δεν θα φύγει από τις ΗΠΑ. Η αρχηγός των Αμερικανίδων είναι δηλωμένα από το 2012 ομοφυλόφιλη και έκτοτε το θυμίζει πυκνά-συχνά, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει την σε μεγάλο βαθμό ομοφοβική κοινωνία της χώρας της.

Η 34χρονη εξτρέμ, που έχει δύο χρυσά από Μουντιάλ Γυναικών στη συλλογή της και ένα ακόμη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρεί πως είναι χρέος της να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να ζήσουν καλύτερα οι γενιές που έρχονται, απαλλαγμένες από προκαταλήψεις και μίση. Όπως φαντάζει λογικό, δεν θα μπορούσε να αποτελεί φαν του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μέγκαν Ραπίνοου επανέλαβε την εκίμηση, πως οι συμπαίκτριες της και παγκόσμιες πρωταθλήτριες ποδοσφαίρου, πιθανότατα δεν θα αποδεχθούν, ενδεχόμενη πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο και συνάντηση με τον Τραμπ.

Μάλιστα, είχε σταθεί έμπρακτα στο πλευρό του Κόλιν Κάπερνικ, του αθλητή που έγινε σύμβολο διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ, στον αγώνα για την εξασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων και κατά της κοινωνικής αδικίας, όταν γονάτισε στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Η Μέγκαν Ραπίνο ήταν η πρώτη περίπτωση λευκού επαγγελματία αθλητή/αθλήτριας που τον ακολούθησε…

Με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η 34χρονη έγινε ακόμη πιο διάσημο πρόσωπο στη χώρα της. Και μπορεί ο Τραμπ να καλέσεις τις θριαμβεύτριες της Γαλλίας στον Λευκό Οίκο, αλλά είναι σίγουρο πως εκείνη δεν θα πάει. Πιθανότατα ούτε οι συμπαίκτριές της…

«Δεν θα πάω. Και πιστεύω ότι όλα τα μέλη της εθνικής, με τα οποία έχω συνομιλήσει σχετικά δεν θα πάνε», είχε δηλώσει πρόσφατα στο CNN η μεγάλη αστέρας της εθνικής Γυναικών των ΗΠΑ.

Όσο για το μήνυμά της στον πλανητάρχη, ήταν ξεκάθαρο: «Νομίζω ότι θα έλεγα, πως το μήνυμά σου αποκλείει τους ανθρώπους. Με αποκλείεις, αποκλείεις αυτούς που μου μοιάζουν. Νομίζω ότι αναφέρεστε σε μια εποχή που δεν ήταν μεγάλη για όλους». Προφανώς το τελευταίο σχόλιο της Αμερικανίδας παίκτριας σχετίζεται με το σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again» («Να ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική»).

Ο Τραμπ, που δήλωσε προ ημερών πως θα καλέσει την ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών στον Λευκό Οίκο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Μουντιάλ 2019, έκανε πρόσφατα μία αναφορά στην Ραπίνο: «Η Μέγκαν δεν πρέπει να δείχνει έλλειψη σεβασμού στη χώρα, στον Λευκό Οίκο και στην σημαία μας», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο πως θα εισακουστεί…