Μπορεί στις τάξεις της Λίβερπουλ άπαντες να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας για τη μεγάλη πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, η οποία ήρθε με μια ανατροπή που δύσκολα μπορούσαν να φανταστούν και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της ομάδας, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της Μπαρτσελόνα, στην οποία είναι λογικό να κυριαρχούν η πίκρα και ο προβληματισμός.

Αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, εκτός από τους παίκτες που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ό,τι συνέβη χθες το βράδυ στο Άνφιλντ, είναι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, άλλωστε, από τη στιγμή που για δεύτερη σερί χρονιά η ομάδα του αποκλείεται από νοκ-άουτ φάση του Champions League, έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς στο «Καμπ Νου» με τρία γκολ διαφορά.

Τα ΜΜΕ της Καταλονίας… σφάζουν -άλλα με το γάντι και κάποια χωρίς τόσο τακτ- τον «Τσιγκούρι», τον οποίον χαρακτηρίζουν ακατάλληλο για τους «μπλαουγκράνα». Μάλιστα, όλα τείνουν στη διαπίστωση ότι πρέπει πλέον να απομακρυνθεί από τον πάγκο.

Η Sport εξαπολύει επίθεση στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, καθώς χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα αυτό ως τη μεγαλύτερη ξεφτίλα στην ιστορία της Μπάρτσα, ενώ στο κεντρικό της άρθρο ο συντάκτης κάνει λόγο για μια ομάδα που είναι πολύ πιο μεγάλη από τον Βαλβέρδε. Σε άλλο κείμενο επισημαίνεται ότι μπορεί πρόσφατα να υπέγραψε νέο συμβόλαιο, αλλά αυτό δεν φαντάζει τόσο δεσμευτικό μετά από αυτό το στραπάτσο.

Επίσης, έχει στηθεί και γκάλοπ, στο οποίου καλούνται οι αναγνώστες να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος φταίει για τον αποκλεισμό, με τον «Τσιγκούρι» να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους.

«Ντροπή», αναφέρει η άλλη καταλανική εφημερίδα, η Mundo Deportivo, η οποία -μεταξύ άλλων- σημειώνει: «Μια Μπάρτσα χωρίς ψυχή βιώνει την καταστροφή στο Άνφιλντ. Το τέταρτο γκολ είναι ο επιτάφιος μιας ομάδας που επανέλαβε αυτό που συνέβη στη Ρώμη».