Το ντέρμπι μεταξύ Μίλαν και Ίντερ ήταν αυτό που κέντρισε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα ευρωπαϊκά γήπεδα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μαζί με το ελληνικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Και μπορεί το ελληνικό «clasico» να μην τελείωσε ποτέ, αλλά το derby della Madonnina όχι μόνο ξεκίνησε και έληξε κανονικά, αλλά είχε και πολύ θέαμα να δώσει.

Πιο συγκεκριμένα, οι «νερατζούρι» επικράτησαν των «ροσονέρι» με 3-2, όντας τυπικά φιλοξενούμενοι στο γήπεδο του Σαν Σίρο και συνέχισαν το σερί τους κόντρα στους μεγάλους τους αντιπάλους, που τους θέλει αήττητους για έβδομο σερί παιχνίδι. Η Μίλαν έχει να κερδίσει της Ίντερ από τις 31 Ιανουαρίου του 2016 και το 3-0, όντας εκείνη τυπικά γηπεδούχος στο πλαίσιο της Serie A.

Μάλιστα, οι οπαδοί της Μίλαν ανάρτησαν ένα πανό που απευθύνονται σε έναν οπαδό της Ίντερ, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή. Σε αυτό αναγραφόταν το εξής μήνυμα: «Μας ενώνουν τα ίδια ιδανικά, δεν μπορείς να ξεχάσεις έναν ultra. Αντίο Ντέντε…».

Ο Ντέντε ήταν ο οπαδός των «νερατζούρι» που άφησε την τελευταία του πνοή σε επεισόδια με υποστηρικτές της Νάπολι, στα έκτροπα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Είναι είδηση: η Γιουβέντους έχασε

Επίσης, η 28η αγωνιστική της Serie A έφερε και την πρώτη ήττα της Γιουβέντους στη σεζόν, με τους «μπιανκονέρι» να χάνουν με 2-0 στην έδρα της Τζένοα. Έτσι, σε κανένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει γνωρίσει την ήττα, με το συγκρότημα του Μαξ Αλέγκρι να έχει ρεκόρ 24-3-1.

Τρόμαξαν με Οσπίνα στη Νάπολη

Τέλος, στο παιχνίδι της Νάπολι με την Ουντινέζε, που και αυτό είχε πολλά γκολ και αρκετό θέαμα, όπως μαρτυρά το τελικό 4-2, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου είχε και δυσάρεστα. Συγκεκριμένα, ο Νταβίντ Οσπίνα (τερματοφύλακας της γηπεδούχου) δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι, αλλά συνέχισε κανονικά, αφού έδειχνε με κινήσεις του ότι είναι καλά.

Λίγες στιγμές μετά, ωστόσο, την ώρα που οι συμπαίκτες του ήταν στην επίθεση, έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε, προκαλώντας σοκ σε όλους. Εννοείται πως μεταφέρθηκε τάχιστα σε νοσοκομείο της πόλης, με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε να είναι καθαρές.