Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε ο τεράστιος Ράφαελ Ναδάλ στον προσεχή αντίπαλό του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, Στέφανο Τσιτσιπά, στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά την επιβλητική του νίκη επί του Φρανσίς Τιαφό με 3-0 σετ.

Ο Ισπανός τενίστας, Νο2 στον κόσμο, αναφέρθηκε αρχικά στην προσπάθειά του απέναντι στον Αμερικανό αθλητή, του οποίου επιβλήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία. «Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να επιστρέφω στα ημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας κάποιες δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Πάντα είναι ξεχωριστό να παίζω εδώ. Νιώθω τυχερός που βρίσκομαι εδώ, μετά από όσα έχω περάσει», είπε ο 32χρονος Ναδάλ.

Στη συνέχεια ο κλήθηκε να μιλήσει και για τον Τσιτσιπά, για τον οποίο είπε πως «τον τελευταίο χρόνο βελτιώνεται μήνα με τον μήνα, ενώ κέρδισε και ένα σημαντικό τουρνουά. Παίξαμε μαζί σε τελικούς στη Βαρκελώνη και στο Τορόντο. Βρίσκεται εδώ στα ημιτελικά και είναι ήδη ικανός να κερδίσει τους κορυφαίους στον κόσμο. Είναι σπουδαίος παίκτης. Ήταν καταπληκτικός σήμερα και θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους καλύτερους, για πολύ καιρό».