Ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» μιλά ακόμη για το «κάστρο» της Τούμπας, το φετινό πρωτάθλημα αλλά και το κεφάλαιο «Εθνική ομάδα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κατσικάς στη «SportDay»:

Ακόμα μία νίκη στην Τούμπα, αυτή τη φορά επί του Πλατανιά. Πώς αισθάνεται ένας αμυντικός, που η ομάδα του δεν δέχεται γκολ;

«Σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαμε την υπεροχή. Δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα γκολ. Αν και δυσκολευτήκαμε, σπάσαμε την άμυνα του Πλατανιά και πήραμε το παιχνίδι. Σε ό,τι αφορά το ότι δεν δεχτήκαμε γκολ, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, κυρίως για τους αμυντικούς, μια και φαίνεται μέσα στο γήπεδο ότι καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχουμε αυτό κι έτσι ανυψώνεται το ηθικό μας για το επόμενο παιχνίδι».

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί το αήττητο 7Χ7 στην Τούμπα. Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι κι έγινε αυτό;

«Πέρυσι δεν έπαιζα τόσο συχνά όσο φέτος, όμως ο προπονητής είναι αρμόδιος να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Απλά εμείς νιώθουμε περισσότερη σιγουριά μέσω αυτών των αποτελεσμάτων. Η Τούμπα παρουσιάζεται φέτος σαν απόρθητο κάστρο κι αυτό πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Η συνεργασία, πλέον, με τον Κουμάλο στα στόπερ είναι καλύτερη; Νιώθετε σιγουριά;
«Από την προετοιμασία παίζουμε μαζί. Αγωνιστήκαμε ως δίδυμο σε όλα τα φιλικά και στα περισσότερα επίσημα ματς.

Πιστεύω ότι μέχρι τώρα δουλεύουμε πολύ καλά κι έπεται συνέχεια».

Η αλλαγή τερματοφύλακα, μετά την αποβολή του Γλύκου στο ματς με τον ΟΦΗ, πώς σου φαίνεται; Ο Χακόμπο έχει διαφορετικά στοιχεία;
«Πιστεύω να μας ωφελήσει αυτή η αλλαγή. Ο Χακόμπο είναι ένας καλός τερματοφύλακας, το έδειξε κι από τα παιχνίδια του με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Μιλάει πολύ από πίσω και καθοδηγεί τους αμυντικούς. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται και πολύ… εκνευριστικός (σ.σ.: γέλια), μια και δεν μας αφήνει σε ησυχία. Ελπίζω η καλή συνεργασία να συνεχιστεί και να μη δεχόμαστε, όπως και στο ματς με τον Πλατανιά, γκολ».

Στον προηγούμενο αγώνα πήρες πρωτοβουλίες και βοήθησες την ομάδα από πίσω, με την καλή τεχνική κατάρτιση που έχεις. Λειτουργείς από ένστικτο ή στο έχει ζητήσει ο προπονητής;

«Από μικρός σκεφτόμουν να παίζω από πίσω με την μπάλα. Δεν περίμενα ποτέ να έρθει η μπάλα και να αντιδράσω μόνο ως αμυντικός, δηλαδή να κόψω ή να κάνω κάποιο φάουλ. Πιστεύω ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει αυτό το στοιχείο. Ορισμένες φορές κάνουμε και λάθη, όμως είναι αναγκαίο να το προσπαθούμε για να βοηθάμε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει δύο συνεχή ντέρμπι ως δεύτερος στη βαθμολογία. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό;
«Είναι δύο κομβικά παιχνίδια. Θα πάμε με καλή ψυχολογία, μια και έχουμε δύο συνεχείς νίκες, εναντίον του Πανιωνίου και του Πλατανιά. Θέλουμε τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, σε όλους τους τομείς, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, μια κι αυτό το ματς θα είναι σημαντικό για να κρατηθούμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Αποτελούν ένα «crash test» για σας τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;
«Σίγουρα συμβαίνει αυτό. Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα τεστ θα τα πάμε καλά και θα κερδίσουμε».

Σχετικά με τους προσωπικούς σου στόχους… Με τις φετινές σου εμφανίσεις πιστεύεις ότι έχεις κάνει… σινιάλο στον Φερνάντο Σάντος για να σε καλέσει στην Εθνική;
«Θεωρώ ότι παρακολουθεί, όμως αυτός θα κρίνει αν θα με καλέσει. Δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, αλλά αν έρθει, θα είναι πολύ καλό».

Σε είδαμε στον αγώνα με την κρητική ομάδα να είσαι ο τελικός αποδέκτης στις στημένες φάσεις. Υπάρχει εντολή προπονητή γι’ αυτό;

«Πέρα από την αμυντική μας φιλοσοφία και τον ρόλο που έχουμε στο γήπεδο, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε (κυρίως) και τα στημένα, μια και δύσκολα μπορούμε να πετύχουμε, με διαφορετικό τρόπο, γκολ. Επομένως όποτε μας έρθει η μπάλα, έχουμε ως στόχο να σκοράρουμε είτε με το κεφάλι είτε με το πόδι».

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι οι αντίπαλοί σας έρχονται στην Τούμπα με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και κλείνονται αρκετά πίσω;

«Έτσι είναι… Όμως εμείς για να διασπάσουμε τέτοιες άμυνες είναι αναγκαίο να αλλάξουμε τον ρυθμό μας. Να παίξουμε πολύ γρήγορα, με μεγαλύτερες κινήσεις για να έχουμε και περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας και να εκμεταλλευτούμε τον οποιοδήποτε χώρο υπάρχει στην αντίπαλη περιοχή».

Πηγή: sport-fm.gr