Από τον Λέο Μπονατίνι ο ΠΑΟΚ καταλήγει στον Κάρολ Σβιντέρσκι ως αντί-Πρίγιοβιτς, έχοντας και το βλέμμα στο μέλλον. Ο γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου του 1997 Πολωνός επιθετικός φαίνεται να είναι η επιλογή-επένδυση για την επιθετική γραμμή. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόκτησή του από τη Γιαγκελόνια.

Οι άνθρωποι του «δικεφάλου», αφήνοντας στην άκρη το θέμα του Λέο Μπονατίνι, λόγω των υπερβολικά μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων από μεριάς των Γουλβς, κατέληξαν μέσα από αναζήτηση στον νεαρό φορ, το όνομα του οποίου ήταν εδώ και πολύ καιρό σημειωμένο στις «ασπρόμαυρες» λίστες.

Οι Θεσσαλονικείς, που έχουν δει τον Σβιντέρσκι αγωνιζόμενο τόσο με την ομάδα του όσο και με τις Ελπίδες της Πολωνίας, κατέληξαν σε αυτόν  με βάση τα χαρακτηριστικά του, αλλά και την προοπτική που δίνει η απόκτησή του για το μέλλον.

Η συμφωνία με τη Γιαγκελόνια και τον Πολωνό επιθετικό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Αυτός είναι ο Σβιντέρσκι

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της γενέτειράς του, Ράβιζ, και επόμενος σταθμός της καριέρας του, σε ηλικία 15 ετών, ήταν η Λοτζ, στην οποία και παρέμεινε για μια διετία.

Η καριέρα του άρχισε να βρίσκει τον δρόμο της, με την παρουσία του στην ομάδα του Μπιάλιστοκ. Σε ηλικία 17,5 ετών έκανε το ντεμπούτο του στο πολωνικό πρωτάθλημα και ένα χρόνο αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ.

Πάντως, αν και μόλις 22 ετών, έχει φτάσει να μετρά 128 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιαγκελόνια, (25 γκολ και εννιά ασίστ), ενώ την τρέχουσα περίοδο 2018-19 έχει αγωνιστεί 23 φορές και έχει πετύχει 9 γκολ.

Υπήρξε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της U21 της Πολωνίας και στις μικρές εθνικές ομάδες μετρά 22 συμμετοχές και 10 γκολ.

Πηγή: gazzetta.gr