Η διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης των αθλητικών ΜΜΕ της χώρας και ο Κώστας Μενδρινός εξήγησε ποιο είναι το κλίμα στον μακεδονικό σύλλογο αλλά και γιατί οι ξένοι… γελάνε με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη μπορεί να έδωσαν δύσκολο και κοπιαστικό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό το απόγευμα του Σαββάτου, το… μενού της Κυριακής όμως περιελάμβανε προπόνηση.

Ο Κώστας Μενδρινός με δηλώσεις του στο gazzetta.gr αποκάλυψε πως αισθάνονται οι παίκτες του μακεδονικού συλλόγου σχετικά με την διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα, τοποθετήθηκε αναφορικά με την «παγιωμένη», όπως τη χαρακτηρισε, πραγματικότητα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρό και εξήγησε τους λόγους για τους οποίος οι ξένοι του συλλόγου… γελούν με όσα συμβαίνουν στην Superleague.

«Προπόνηση σήμερα, μας κατακρεούργησε και ο Δαλούκας χθες, τι να κάνουμε», είπε αρχικά μεταξύ σοβαρού και αστείου ο νεαρός μέσος των «κίτρινων» και αμέσως μετά η κουβέντα πήγε στο… ψητό.

Του ζητήσαμε να μας περιγράψει το κλίμα στην ομάδα του Άρη μετά τα γεγονότα του Σαββάτου και εκείνος το έπραξε χωρίς δισταγμό, αφού όπως άφησε να εννοηθεί, οι παίκτες του Άρη δεν έχουν λόγο να απολογηθούν για την ήττα: «Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό. Εμείς παίξαμε αρκετά καλά στο α’ ημίχρονο και δικαιούμαστε ένα γκολ. Σε κάποια σημεία της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα έπρεπε να είναι η ισοπαλία. Το ότι φύγαμε πάντως χωρίς βαθμό το οφείλουμε σε μία παγιωμένη πραγματικότητα και στα γνωστά… συστήματα που φαίνεται ότι δεν αλλάζουν και παραμένουν ίδια.
Όσες αντιδράσεις και να υπάρξουν τελικά πάντα στο ίδιο… έργο θεατές θα μένουμε».

Σε ερώτηση που αφορούσε τους ξένους του Άρη και το αν παραξενεύονται με όλα αυτά, η απάντηση του Μενδρινού ήταν αφοπλιστική: «Οι ξένοι γελάνε. Είναι τόσα χρόνια στον Άρη, ξέρουν τι γίνεται. Και εμείς αλλά και αυτοί ακούμε ότι όλα θα αλλάξουν κάθε χρόνο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», είπε και στην συζήτηση… μπλέχτηκε και ο Ολυμπιακός: «Δεν είναι το θέμα της ομάδας που αγωνίζομαι. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξουν οι διαιτησίες και να μας αφήσουν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εγώ στο α’ μέρος ήμουν στον πάγκο όταν δόθηκε το πέναλτι. Εκεί έχουμε μόνιτορ. Ξέραμε πριν δούμε το μόνιτορ ότι ο Δαλούκας είχε κάνει λάθος. Ήμασταν σίγουροι ότι δεν ήταν πέναλτι».

Ο 25χρονος χαφ αποκάλυψε και τα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια από τον Χαβίτο, ο οποίος υπέπεσε στην παράβαση: «Ο Χαβίτο μας είπε ότι ούτε καν τον ακούμπησε. Πάντως είχε και άλλες λάθος αποφάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά σε τέτοια ματς το… ένα λάθος αρκεί.. Τι να κάνουμε».

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με το αν ο Δαλούκας ήταν προκλητικός καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού προς τους ποδοσφαιριστές του Άρη ή μετά τον καταλογισμό του πέναλτι, ο Μενδρινός απάντησε: «Προκλητικός δεν ήταν σε καμία περίπωση, δεν ήταν όμως και συγκαβατικός. Πιθανότατα είδε το ριπλέι της φάσης του πέναλτι στο ημίχρονο και κατάλαβε το λάθος του».

Πηγή: gazzetta.gr