Με αφορμή τον θάνατο του Απόστολου Νικολαΐδη σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, ο Αντώνης Αντωνιάδης που διατηρούσε άριστη σχέση μαζί του, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για το τι άνθρωπος ήταν ο «Πατριάρχης» του «τριφυλλιού», που έχει συνδέσει το όνομά του με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Ήταν ένας άνθρωπος που εξέπεμπε σοβαρότητα και σεβασμό. Ντυνόμασταν ευπρεπώς για να τον συναντήσουμε. Μου φαίνεται αδιανόητο να ρίξουν ένα γήπεδο που ανήκει στον Παναθηναϊκό χωρίς την συναίνεσή του».

-Τι σημαίνει για σας ο Απόστολος Νικολαϊδης;
«Πέρασαν 32 χρόνια από τον θάνατό του. Ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα, αθλητική και κοινωνική, ένας καταξιωμένος άνθρωπος, πολυτάλαντος, πολύ-αθλητής που συμμετείχε σε όλες τις αθλητικές εκφάνσεις. Ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, στην ΕΠΟ, στον ΣΕΓΑΣ και βέβαια στην μεγάλη του αγάπη, στον Παναθηναϊκό, που διετέλεσε και αθλητής του».

– Πως ήταν σαν άνθρωπος και τι σας έμαθε;
«Ήταν ένας άνθρωπος που εξέπεμπε σοβαρότητα και σεβασμό. Εμείς για να τον δούμε, τότε, έπρεπε να ντυθούμε ευπρεπώς. Κλείναμε ραντεβού για μετά από μέρες ώστε να είμαστε έτοιμοι. Εξέπεμπε πολύ μεγάλο σεβασμό. Η παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα όχι μόνο του Παναθηναϊκού αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, νομίζω, ήταν πολύ εμφαντική, δυνατή, δυναμική και πάνω από όλα, ξεχωριστή. Για αυτό και ήταν ένας άνθρωπος που τον αγαπούσε όλη η φίλαθλη Ελλάδα, όχι μόνο οι άνθρωποι της οικογένειας του Παναθηναϊκού.

Αναφορικά με το τι μας έμαθε, όπως είπα, μας εξέπεμπε σοβαρότητα και μας έλεγε για το εύρος του Παναθηναϊκού, του πόσο μεγάλος είναι, πως δεν είναι απλά μια ομάδα αλλά έχει και κοινωνική δραστηριότητα και να είμαστε περήφανοι που είμαστε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Έτσι μεγαλώσαμε και έτσι γαλουχηθήκαμε εμείς».

-Έχει καμία σχέση ο Παναθηναϊκός του Απόστολου Νικολαϊδη με τον Παναθηναϊκό του σήμερα;
«Δεν είναι και ανάλογες οι συνθήκες για να κάνουμε συγκρίσεις. Ας μην κάνουμε παραλληλισμούς γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύονται άνθρωποι στα αθλητικά δρώμενα είναι τελείως διαφορετικός, το ποδόσφαιρο έχει μπει σε άλλα καλούπια και δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις γιατί μετά από αυτό θα πρέπει να πούμε κι άλλα πράγματα που δεν βοηθάνε στην προκειμένη περίπτωση γιατί μιλάμε για τον άνθρωπο που λείπει, εξ ου και το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, του “Ναού” του Παναθηναϊκού, έχει το όνομά του».

-Το οποίο κινδυνεύει να κατεδαφιστεί…

«Δεν νομίζω, δεν είναι εύκολο. Ξεχνάνε πολλά πράγματα. Κυρίως νομικά, μάλλον. Πως θα γκρεμιστεί το γήπεδο; Πως χωρίς τη συναίνεση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα κάνουν κάτι τέτοιο. Μου φαίνεται αδιανόητο. Υπαρχουν νόμοι, υπουργικές αποφάσεις, βασιλικά διατάγματα, πως θα τα παρακάμψουν; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν το διανοούμαι ότι μπορεί να γίνει»!

Πηγή: sport-fm.gr