Φόρεσαν γάντια, πήραν όλα τα απαραίτητα σύνεργα και άρχισαν να καθαρίζουν τους τοίχους της Θεσσαλονίκης. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκαν στους δρόμους της πόλης και… έπιασαν δουλειά.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα είναι και η τελευταία, καθώς «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, μέσω του PAOK Action, ξεκίνησε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, για μια σειρά από ενέργειες και δράσεις.

Η ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για μια σειρά ενεργειών, οι οποίες θα αποσκοπούν στον καθαρισμό και την προστασία των ιστορικών μνημείων της Θεσσαλονίκης.

Οι ποδοσφαιριστές Τσούμπα Άκπομ και Μάριος Σιαμπάνης βρέθηκαν στα Βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης όπου με ειδικό εξοπλισμό αφαίρεσαν γκράφιτι τα οποία είχαν προκαλέσει σοβαρή φθορά λόγω των χημικών τους ουσιών αλλά και ανεπανόρθωτη αισθητική βλάβη.

Το έργο του καθαρισμού είναι δύσκολο και χρονοβόρο. Μπορεί τα γκράφιτι και τα συνθήματα να χρειάστηκαν κάποια δευτερόλεπτα για να «διακοσμήσουν» τα τείχη, ωστόσο απαιτούνται αρκετές ώρες για να αφαιρεθούν. Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η υποστήριξη της διατήρησης και ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου αποτελεί υποχρέωση προς την παρακαταθήκη και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας απόλυτο σεβασμό στους καλλιτέχνες του γκράφιτι θα δώσει στο προσεχές μέλλον την ευκαιρία να αναδείξουν μέσα από δημιουργικά Project το ταλέντο και τα έργα τους.

Σεβασμός στα μνημεία είναι σεβασμός στον πολιτισμό σου, είναι σεβασμός στον εαυτό του. Μη γράφεις συνθήματα πάνω τους. Βροντοφώναξε την αγάπη για την ομάδα σου, μην τη γράφεις στα μνημεία».