«Γιατί να μην επαναληφθεί και πάλι κάτι ανάλογο του 2004. Διάθεση, προσπάθεια και τύχη χρειάζεται»… Ο Βασίλης Λάκης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την Εθνική ομάδα και την πορεία της τα τελευταία χρόνια με αφορμή το παιχνίδι με τη Λιθουανία. «Παλιότερα φοβόμασταν τους αντιπάλους. Τώρα μας φοβούνται αυτοί», επεσήμανε.

-Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Λάκη:

-Για την πορεία της Εθνικής τα τελευταία χρόνια:

«Τα τελευταία χρόνια μας έχει καλομάθει η Εθνική. Και με τις επιτυχίες της και τις εμφανίσεις της σου δίνει την ώθηση να την παρακολουθήσεις αλλά και να είσαι κοντά της. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και θέλουμε να κάνουμε το 2χ2 για να είναι πιο εύκολη η διαδρομή μας»

-Για το παιχνίδι με τη Λιθουανία:

«Πρώτα από όλα το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Εάν μπορέσουμε να συνδυάσουμε και με μια καλή εμφάνιση είναι καλό. Αλλά επειδή γνωρίζω τον Σάντος μέχρι και με μισό μηδέν θέλει την νίκη και παίζει για αυτή».

-Για την κλήση νέων παικτών από τον Σάντος:

«Ο Σάντος έκανε ένα μείγμα από παλιούς και νέους παίκτες που αποδίδει. Βλέπουμε νέα πρόσωπα και νέους παίκτες που με χαροποιεί».

-Ποιον ξεχωρίζει από τους νέους:

«Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Ο Φορτούνης δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Σωκράτη και τον Κυριάκο. Τους ξέρουμε είναι το καλύτερο δίδυμο».

-Σύγκριση της Εθνικής των τελευταίων ετών με τα παλιότερα χρόνια:

«Οι αντίπαλοί μας την κοιτάζουν την Εθνική και την φοβούνται γιατί έχει κάνει επιτυχίες, δέχεται πολύ δύσκολα γκολ και ξέρει να νικά. Παλιότερα όταν παίζαμε εμείς δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Τότε παίζαμε και φοβόμασταν. Λέγαμε στα πόσα θα σταματήσουμε. Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Είμαστε μια αρκετά καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή. Οι παίκτες παίζουν πλέον στο εξωτερικό αποκτούν εμπειρίες προσωπικότητα. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Εμείς απλά ανοίξαμε τον δρόμο για να φτάσουμε στην επιτυχία του 2004. Και γιατί να μην επαναληφθεί και πάλι; Διάθεση, προσπάθεια και τύχη χρειάζεται».

-Για την προσπάθεια που κάνει στον Ατρόμητο Χαλανδρίου:

«Δεν έχω σκοπό να κάνω καριέρα ήθελα να εξελίξω την Ακαδημία. Είχα μια συνεργασία με τον Ατρόμητο και πλέον προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα πρότυπο που θα δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα. Με όσες περισσότερες πινελιές επαγγελματικού χαρακτήρα μπορούμε να δώσουμε να τις δώσουμε».

Πηγή: Sport-fm.gr