Αναγκασμένη να αλλάξει τον τρόπο που αγωνίζεται στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 είναι η Εθνική ποδοσφαίρου σύμφωνα με τον Τάκη Λεμονή λόγω της δυναμικότητας των άλλων αντιπάλων του ομίλου. «Παίζουμε σε έναν όμιλο που είμαστε φαβορί και πρέπει να έχουμε εμείς την κατοχή και την πρωτοβουλία», εξήγησε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 o Έλληνας τεχνικός. «Ίσως χάσαμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Τάκη Λεμονή

-για το παιχνίδι με τη Λιθουανία:
«Όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες έτσι και αυτό. Το ντεμπούτο της Εθνική ομάδας ήταν πετυχημένο και ειδικά το β’ ημίχρονο μας άφησε πολύ καλή εντύπωση. Και εάν δούμε και τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια τότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη. Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Αν κάνουμε ένα γρήγορο γκολ θα γίνουν όλα πιο εύκολα».

-για την διαφοροποίηση του τρόπου που αγωνίζεται η Εθνική:
«Παίζουμε σε έναν όμιλο που είμαστε φαβορί και πρέπει να έχουμε εμείς την κατοχή και την πρωτοβουλία στα παιχνίδια. Ο τρόπος που θα παίζουμε θα πρέπει να διαφέρει σε σχέση με τις άλλες διοργανώσεις. Πάνω από όλα όμως είναι η φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα μπορεί να πιέσει ψηλά. Αυτό το κάνουμε και με τα δύο συστήματα που επιλέγει ο προπονητής.
Αν δούμε τα βήματα που έχει κάνει η Εθνική έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να παίζουμε έτσι. Από την άλλη έχουμε και τους παίκτες που μπορούν να παίζουν έτσι. Το κακό είναι ότι αυτά τα πράγματα δουλεύονται καθημερινά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Εθνική. Είναι δύσκολη η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού να περάσει τη φιλοσοφία και το σχηματισμό που θέλει στον αγωνιστικό χώρο».

-για την προσωπικότητα των νέων παικτών:

«Κοντά στα παιδιά που υπήρχαν στην Εθνική αποκτούν και οι νεαροί στο μέταλλο της ομάδας. Βλέπεις τη μεγάλη ευχαρίστηση και αισιοδοξία τα παιδιά αυτά. Θα συνεχίσουν στο ίδιο δρόμο των επιτυχιών. Είμαστε αρκετά ανυπόμονοι. Θέλουμε πολλές φορές να πάμε πιο πάνω από εκεί που μπορούμε να φτάσουμε. Μας έχει κακομάθει η Εθνική ομάδα».

-για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Δεν ξέρω αν χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το να δούμε όμως έναν αγώνα με 22 Έλληνες παίκτες σίγουρα είναι κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Έχει και θετικά στοιχεία η δύσκολη περίοδος που περνάμε. Αλλά το καλό θα ήταν να χρησιμοποιούσαμε 22 Έλληνες και σε άλλες συνθήκες καλύτερες. Βλέπουμε ομάδες που δεν ξέρουμε ένα θα συνεχίσουν να παίζουν στην Σούπερ Λιγκ ή ομάδες που δεν ξέρουμε που θα παίξουν».

Πηγή: Sport-fm.gr