Η παλιά μας γνώριμη Ιταλία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας πόλο των γυναικών στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ, που θα γίνει την Τετάρτη, 6.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά και στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Ζάγκρεμπ, με την Εθνική μας ομάδα να επικρατεί 7-5, ενώ, ένα μήνα πριν, η Ελλάδα είχε επικρατήσει και πάλι της Ιταλίας, 12-6 στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του «Θέτις Καπ».

Στο τελευταίο μεταξύ τους νοκ άουτ παιχνίδι σε μεγάλη διοργάνωση, η Ελλάδα είχε ταπεινώσει τη «Setterosa» πέρυσι μέσα στη Ρώμη (10-9), παίρνοντας την πρόκριση στην προημιτελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά το τέλος του προημιτελικού, η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κική Λιόση, δήλωσε: «Δεν είχαμε προτιμήσεις και δεν φοβόμαστε κανέναν. Το μόνο που μπορεί να με φοβίσει με αντίπαλο την Ιταλία, είναι οι διαιτητές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Άλλωστε, πέρυσι, σε νοκ άουτ παιχνίδι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης, η διαιτησία ήταν πολύ καλή. Μπορεί να παίξαμε και να κερδίσαμε την Ιταλία εδώ, στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, το ένα παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό από το άλλο. Αν έφερνες στον ημιτελικό τη Γερμανία που ήταν τέταρτη στο άλλο γκρουπ, ο βαθμός δυσκολίας θα ήταν ο ίδιος».