Μετά το θέμα του προπονητή και την απόκτηση Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, στον Απόλλωνα Σμύρνης ψάχνονται για την επιπλέον ενίσχυση του ρόστερ. Όπως είναι γνωστό, οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να κλείσουν δύο-τρεις περιπτώσεις που θα δυναμώσουν το επιθετικό κομμάτι. Εκτός από τον επιθετικό που ψάχνουν στην Ριζούπολη, αναμένεται στη χώρα μας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο Ματίας Ντεφεδερίκο και αν περάσει τα εργομετρικά, θα υπογράψει το συμβόλαιο που του προτείνει η «Ελαφρά Ταξιαρχία». Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός (παίζει ως «δεκάρι» αλλά και δεξί εξτρέμ) έχει ύψος 1,70 μέτρα και κουβαλά στην πλάτη του «βαρύ» όνομα το οποίο στην πορεία… χάθηκε.

Ηγέτης της Ουρακάν με τον Παστόρε

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ουρακάν και το 2009, μαζί με τον Χαβιέ Παστόρε οδήγησαν την ομάδα στον τελικό της Κλαοζούρα κόντρα στη Βελέζ. Η ομάδα του Άνχελ Κάπα είχε εντυπωσιάσει και ο Ντεφεδερίκο είχε έναν ελεύθερο ρόλο, στο σύνολο που άγγιξε τον τίτλο, μετά την ομάδα του Μενότι τη δεκαετία του ’70. Μάλιστα, ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Ντιέγο Μαραντόνα, τον κάλεσε στο φιλικό με τoν Παναμά το Μάιο του 2009 και χρειάστηκε μόλις 27′ για να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Από εκεί και πέρα κλήθηκε σε άλλα δύο φιλικά από τον Μπατίστα, παίζοντας στο ματς με τη Βενεζουέλα, ενώ με τις ΗΠΑ έμεινε στον πάγκο.

Η κατηφόρα

Στη συνέχεια πέρασε από πάρα πολλές ομάδες. Τον έκανε δικό της η Κορίνθιανς, η οποία τον δάνεισε σε Ιντεπεντιέντε, για να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του το 2013. Τη σεζόν 2013-2014 έφυγε για το εξωτερικό και την Αλ Ντάφρα και μετά μπαίνουν στο βιογραφικό του ομάδες όπως οι: Νουέβα Σικάγο, Εσκισεχίσπορ, Σαν Μάρκος ντε Άφρικα, Μουμπάι, Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα και Λόρκα, όπου και δεν έκανε επίσημο ματς. Στην Al-Kawkab FC δεν υπέγραψε και αυτό που προβληματίζει είναι ότι έχει να αγωνιστεί περίπου δέκα μήνες. Παίκτης με αναμφισβήτητη ποιότητα, αλλά το θέμα είναι το πότε θα είναι σε θέση να βοηθήσει.

Πηγή: gazzetta.gr