Καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League πήρε στην Ουγγαρία η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 2-1 της Βίντι σε ένα επεισοδιακό ματς με δύο αποβολές.

Το παιχνίδι είχε πολύ κακό ρυθμό από το πρώτο λεπτό, με ελάχιστες καλές φάσεις, όμως όλα ανατράπηκαν στο 22’, όταν η Βίντι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χούστι με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπακασέτα.

Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς, έχοντας πια το αριθμητικό πλεονέκτημα, και στο 35’ έφτασε στο γκολ με τον Κλωναρίδη να παίρνει το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Κόβατσικ σε σουτ του Μπακασέτα.

Στο 49’ ο Μπακασέτας διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης με ωραίο δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, θέτοντας γερές βάσεις για την πρόκριση. Ωστόσο, τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα αποβλήθηκε για ένα σχεδόν πανομοιότυπο μαρκάρισμα με αυτό του Χούστι, επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων.

Με ανεβασμένη ψυχολογία πια, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί, και στο 68’ ο Λάζοβιτς μείωσε σε 1-2, ενώ στο 78’ ο Νεγκό έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Προς το τέλος του αγώνα ο ρυθμός έπεσε και το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ έμεινε μέχρι το τέλος, φέρνοντας την Ένωση με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Champions League.

Ο επαναληπτικός του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 28 Αυγούστου στις 22:00.