Στην πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, έπειτα την πρόκριση επί της Βασιλείας, στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το αυριανό ματς με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Επίσης, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των Κάνιας, Μπίσεσβαρ και Ακπόμ, ενώ επισήμανε ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Για το αν έχει μιλήσει με τον πατέρα του, Μίρτσεα Λουτσέσκου, καθώς γνωρίζει καλά την Σπαρτάκ Μόσχας: «Υπάρχει μία πολύ μεγάλη δυναμική και κάθε μέρα το ποδόσφαιρο αλλάζει. Στο ποδόσφαιρο το τι συνέβη 1-2 χρόνια πριν δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Όταν μιλάω με τον πατέρα μου, για το ποδόσφαιρο, μιλάμε για το σήμερα. Είναι το πάθος και μιλάμε συνεχώς γι’ αυτό».

Αναφορικά με τη Σπαρτάκ Μόσχας, σημείωσε: «Είναι πολύ λάθος να κάνουμε συγκρίσεις στο ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που ήταν φαβορί μετά την κλήρωση. Καταφέραμε να προκριθούμε, κυρίως γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και τη διαφορά θα την κάνουν οι λεπτομέρειες».

Σχετικά με την εικόνα που περιμένει από τη ρωσική ομάδα: «Η Σπαρτάκ είναι μία ομάδα με συνοχή, οργανωμένη, ειδικά όταν δεν έχει την μπάλα. Προσπαθεί να πιέσει ψηλά. Θα χρειαστεί να έχουμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και να μην δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Είναι μία ομάδα με εμπειρία, που ασκεί πίεση στον αντίπαλο και δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρους».

Για την κατάσταση των Κάνιας και Μπίσεσβαρ και το αν υπολογίζει στον Ακπόμ: «Ο Κάνιας ήταν εκτός για δύο ημέρες και του είπα χθες ότι μάλλον του έκαναν πολύ καλό αυτές οι… διακοπές. Γύρισε και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Μπίσεσβαρ δεν είναι έτοιμος. Έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα και ίσως είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Ο Ακπόμ είναι σε καλή κατάσταση σωματικά, αλλά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στην ομάδα. Το έχω ξαναπεί ότι διαθέτουμε παίκτες και θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Όποιος και να βρεθεί στο γήπεδο πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος».

Σχετικά με το μπάτζετ της Σπαρτάκ, ανέφερε: «Δεν σκεφτόμαστε πόσο ακριβή είναι μία ομάδα όταν προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι. Στεκόμαστε σε τεχνικά και τακτικά θέματα. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο πάντα.  Έτσι κι αλλιώς στο ποδόσφαιρο αυτά δεν παίζουν ρόλο. Δεν έχει σημασία το πόσο μεγάλο θα είναι το μπάτζετ μίας ομάδας ή το πόσο αμείβεται ένας παίκτης.

Για την εικόνα που θεωρεί πως έδωσε ο ΠΑΟΚ προς τα έξω μετά την πρόκριση επί της Βασιλείας, δεδομένου των όσων δήλωσε ο Μάκ και άλλοι άνθρωποι του ρωσικού ποδοσφαίρου, απάντησε: «Ο Μακ μας βοήθησε πολύ να πετύχουμε τους στόχους μας την προηγούμενη σεζόν. Δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε αυτήν περίοδο, αλλά θα μείνει στην καρδιά μου. Ήταν δύσκολο να ισορροπήσω μεταξύ της χαράς της πρόκρισης επί της Βασιλείας και την ηρεμίας και του καθαρού μυαλού ενόψει Σπαρτάκ. Ήταν αληθινά συναισθήματα, ήταν συναισθήματα και στο τέλος του παιχνιδιού, υπήρχε τεράστια χαρά μέσα μου, αλλά την ίδια στιγμή υπήρχε η αίσθηση ότι πρέπει να κρατήσω μια ισορροπία. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με την Σπαρτάκ, αλλά θέλουμε την πρόκριση. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολοι αγώνες, αλλά θέλουμε να προκριθούμε».

Όσον αφορά το κομμάτι της τακτικής: «Πρώτα απ’ όλα υπάρχει μία μάχη μεταξύ δύο ομάδων. Είναι μία μάχη δύο ομάδων. Είμαστε οργανωμένες ομάδες και οι δύο, αλλά πολύ διαφορετικές».

Τέλος, για τον Πόντους Βέρνμπλουμ και την πιθανότατα να φορέσει τα ασπρόμαυρα, δήλωσε: «Δεν ήταν πέρσι στον ΠΑΟΚ. Δεν μου αρέσει να συζητάω για πράγματα που δεν αφορούν τον ΠΑΟΚ. Ο Βέρνμπλουμ δεν είναι παίκτης του ΠΑΟΚ».

«Θα κάνω τα πάντα για να δείξω ότι αξίζω το περιβραχιόνιο»

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος δεν ξέχασε τον Αντρέ Βιεϊρίνια, λέγοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει πως αξίζει το περιβραχιόνιο. Επίσης, ανέφερε ότι «το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά. Το δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή».

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο διεθνής μεσοεπιθετικός:

Για το δίδαγμα που άφησε στον ΠΑΟΚ οι αγώνες με Βασιλεία: «Από κάθε παιχνίδι έχω μάθει να κερδίσω πολλά πράγματα. Νομίζω ότι σταθήκαμε καλά και στα δύο παιχνίδια, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Το σημαντικότερο για εμάς είναι να κοιτάξουμε το αυριανό παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε και το μυαλό μας είναι καθαρά στο αυριανό παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει άγχος στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Μετά τον περσινό αποκλεισμό, στόχος μας καθαρά φέτος είναι να μπούμε σε ομίλους. Το έχουμε θέσει σαν στόχο να μπούμε στους ομίλους του Champiosns League. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι όλοι μας, πρώτα το αυριανό και μετά αυτό στη Ρωσία. Σίγουρα το γεγονός ότι όπως και να χει θα παίξουμε σε ομίλους, μας δίνει μεγάλη χαρά».

Σχετικά με το επόμενο ζευγάρι μεταξύ Μπενφίκα-Φενέρμπαχτσε: «Προσωπικά, και από τη φιλοσοφία του προπονητή, έχουμε ως στόχο το επόμενο ματς. Προς το παρόν κοιτάμε μόνο τη Σπαρτάκ και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να περάσουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που μας ζητάει ο προπονητής. Έχουμε ακόμη για να σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο».

Αναφορικά με τη Σπαρτάκ, είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια για να περάσουμε. Το επίπεδο ανεβαίνει. Καταφέραμε να περάσουμε την Βασιλεία επειδή ήμασταν καλύτεροι, αλλά είχε παίκτες με μεγάλη ποιότητα ο αντίπαλος. Όσον αφορά στο αυριανό παιχνίδι, θα κριθεί πιστεύω στις λεπτομέρειες και θα πρέπει να είμαστε εμείς καλύτεροι σε αυτές».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος αναφορικά με το αυριανό ματς: «Αρχικά δεν ξέρουμε πώς θα είναι η ενδεκάδα. Προσωπικά είμαι πανέτοιμος. Πρέπει όλη τη βδομάδα να είσαι πανέτοιμος και να δίνεις τα πάντα, για να είσαι έτοιμος και στο παιχνίδι. Ό,τι μου πει ο προπονητής, θα το κάνω».

Σχετικά με την ετοιμότητα των δυο ομάδων, σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι έχουν μεγαλύτερη ετοιμότητα. Όπως είπα, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα δώσουμε όλοι μας το 100% για να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε την πρόκριση».

Τέλος, για το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το πώς αισθάνεται για την απώλεια του Βιεϊρίνια, τόνισε: «Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά, το δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί. Εγώ από μικρό παιδί είχα αυτό το όνειρο και θα κάνω τα πάντα για να δείχνω ότι αξίζω να το φοράω το περιβραχιόνιο. Όσον αφορά στον Αντρέ, θα παίξω κι εγώ για τον Αντρέ, όλη η ομάδα θα το κάνει. Είμαστε μία οικογένεια, ο ένας παίζει για τον άλλον και αυτό θα κάνουμε κι αύριο».