«Λογικά μέχρι τη Δευτέρα δεν θα έχουμε εξελίξεις», ήταν η χθεσινή θέση της ΠΑΕ για το θέμα του προπονητή. Οι «ερυθρόλευκοι» συγκεντρώνουν καθημερινά στοιχεία για το θέμα του νέου τεχνικού και όπως πρόσθεταν, αυτή τη στιγμή σε πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό είναι πέντε προπονητές. Οι Κούπερ και Σόλιντ, οι δύο Μαρτίνεθ (Γουίγκαν και Λεβάντε) και ο Ολτρα. Δε σημαίνει ότι αυτοί είναι και οι μοναδικοί και δεν αποκλείεται εν τέλει να είναι άλλος ο εκλεκτός του Ολυμπιακού. Η «SportDay», με βάση τους στόχους που έχουν οι «ερυθρόλευκοι», σε πρώτο πλάνο προσπαθεί ν’ αναλύσει τα δεδομένα του κάθε προπονητή και… βγάζει τις πιθανότητες που έχει ο καθένας τους για να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

ΚΟΥΠΕΡ

Τα όσα έδειξε στον Αρη -κυρίως στην Ευρώπη- η εμπειρία του σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ (έχει δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ) και η διαχείριση υλικού, αλλά κυρίως προσωπικοτήτων, κάτι το οποίο μετράει για τ’ αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

Η πτωτική του πορεία τα τελευταία χρόνια. Πριν από τον Αρη ήταν στην εθνική Γεωργίας, μετά επέστρεψε στη Σανταντέρ και τώρα είναι προπονητής της Ορντουσπόρ. Προτιμά το 4-4-2 από το 4-3-3 που αφήνει ως κληρονομιά ο Βαλβέρδε.

30% Φαίνεται να είναι το φαβορί με βάση τους υποψήφιους που έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός. Εχει συμπάθειες μέσα στη διοίκηση του Ολυμπιακού και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο ραντεβού της Τετάρτης με τον Καμάνιο.

ΣΟΛΙΝΤ

Ξέρει την Ελλάδα, ξέρει τις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως ξέρει… Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, παίζει το 4-3-3 που αφήνει ο Βαλβέρδε και μπορεί να βρει… κελεπούρια στο μεταγραφικό παζάρι και το κασέ του είναι λογικό.

Δεν έχει την ίδια… δίψα που είχε όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό, μετά τους «ερυθρόλευκους» πέτυχε μόνο φέτος στη Γάνδη (Χέρενφεϊν, Αλ Αχλι, Λιρς). Στην Ευρώπη έδειξε σημάδια… αφέλειας και δεν έφυγε όπως ο Βαλβέρδε από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

25% Το νούμερο δύο στη λίστα. Με τα θετικά που έχει συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός για τον Νορβηγό θεωρούν στη διοίκηση ότι μπορεί να αντεπεξέλθει. Εχει συμβόλαιο με τη Γάνδη και περιμένει στ’ ακουστικό του.

ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Πήρε μία ομάδα (Λεβάντε) με το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία και την έβγαλε στην Ευρώπη για πρώτη φορά σε 102 χρόνια ιστορίας. Τα… γερόντια του στο 4-2-3-1 δε σταμάτησαν να τρέχουν. Παίκτες άγνωστοι που τους έδωσε ταυτότητα!

Απειρία. Στα 14 χρόνια του στο κουρμπέτι, η Λεβάντε αποτέλεσε το peak του. Δεν έχει μάθει την πίεση του πρωταθλητισμού! Δεν έχει κάνει ποτέ σε αποδυτήρια με ντίβες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν και ξεροκέφαλο!

20% Θα μπορούσε να είναι το φαβορί, ωστόσο το γεγονός ότι περιμένει τη Λεβάντε για ν’ αποφασίσει το μέλλον του, μειώνουν τις πιθανότητές του. Θέλει να μείνει στην Πριμέρα και αυτό έχει ως προτεραιότητα.

ΟΛΤΡΑ

Πέρυσι η Λα Κορούνια ήταν η πιο απωθητική ομάδα στην Ευρώπη. Φέτος, μαζί του, έχει 25.000 εισιτήρια μέσο όρο. Οχι γιατί κάνει πρωταθλητισμό στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, αλλά γιατί παίζει Μπάλα. Ο Ολτρα είναι γαλουχημένος με την προπονητική φιλοσοφία της… Μπαρτσελόνα!

Εχει άγνοια κινδύνου. Πήγε με την Αλμερία και έπαιξε με 3 επιθετικούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Πάντα έπαιρνε το ρίσκο, αλλά δεν είχε σχεδόν ποτέ την ουσία, το αποτέλεσμα. Οι ομάδες του θύμιζαν νηπιαγωγείο στην άμυνα! Αλλο Πικέ – Πουγιόλ και άλλοι οι εκάστοτε στόπερ που είχε στη δούλεψή του.

20% Εχει όρο στο συμβόλαιό του ν’ ανανεωθεί αυτόματα όταν ανέβει η Ντεπορτίβο. Και λογικά θα τα καταφέρει. Εχει το… στυλ που ψάχνουν στον Ολυμπιακό αλλά πάει πιο πίσω, μια και έχει ακόμα πρωτάθλημα.

ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Επαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο με τη Γούιγκαν, έσωσε μία ομάδα που δεν έδειχνε ότι μπορούσε να… σωθεί. Ισπανός με επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό, πολύγλωσσος, νεαρός και με πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο. Κατοχής και κυριαρχίας.

Το γεγονός ότι μιλάει με τη Λίβερπουλ είναι αρκετό. Η Γουίγκαν τον κοστολογεί στα 3 εκατ. λίρες (!) και ο ίδιος δεν σκέφτεται το ελληνικό πρωτάθλημα ως συνέχεια της καριέρας του.

5% Οι πιθανότητες ίσως να είναι και λιγότερες. Η Λίβερπουλ έχει ήδη προχωρημένες επαφές μαζί του, η Γουίγκαν ζητάει αρκετά χρήματα για να τον ελευθερώσει και ο ίδιος σκέφτεται μόνο την Πρέμιερ.

Πηγή: sday.gr