Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο η προσπάθεια που κάνει η ομάδα είναι πολύ πιθανό να πάει στο… βρόντο λόγω της απάθειας των μετόχων.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η απόφαση της UEFA για το αν θα επιβληθεί άμεσα τιμωρία αποκλεισμού από την Ευρώπη στο σύλλογο.

Οι «πράσινοι» ευελπιστούν ότι θα πάρουν παράταση μέχρι τον Ιούνιο ποντάροντας στο ότι έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος των οφειλόμενων μέχρι τις 30/9/2011, αλλά και στον πρότερο «έντιμο» βίο της ομάδας.

Ακόμη όμως κι αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δείξει επιείκεια, απλώς το «τριφύλλι» θα κερδίσει λίγο περισσότερο χρόνο για να τακτοποιήσει τα πολλά χρέη που υπάρχουν, αν θέλει να πάρει οριστικά τον Ιούνιο το «πράσινο φως» για συμμετοχή στην Ευρώπη.

Όλα αυτά κι ενώ ο Παναθηναϊκός έφτασε τις πέντε σερί νίκες μετά τη χθεσινή επί του Παναιτωλικού με 4-0, μπαίνει με 4 βαθμούς στη διαδικασία των play offs που αρχίζουν σε δέκα μέρες τη στιγμή που ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Παναιτωλικός δεν θα έχουν πόντο, με συνέπεια να βρίσκεται πιο κοντά από τους υπόλοιπους στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Μάλιστα, αν τελικά λάβει μέρος σε αυτά, αναμένεται να είναι ισχυρός και στις δύο προκριματικές φάσεις.

Οι «πράσινοι» έχουν τον τρίτο καλύτερο συντελεστή από τις 15 ομάδες που για την ώρα μπαίνουν στα προκριματικά. Για να παραμείνει εκεί ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να μην τερματίσει δεύτερη στη Ρωσία η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, να μη βγει τρίτη στη Γαλλία η Λιόν και να παραμείνει τρίτη στην Ισπανία η Βαλένθια, αφού οι τρεις αυτές ομάδες έχουν υψηλότερη βαθμολογία από τον ίδιο.

Πάνοπλος στα play offs

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του-παρότι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στην ΠΑΕ-είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Θέλουν να κάνουν το καθήκον τους και να εκθέσουν στα μάτια του κόσμου εκείνους που δεν τους στηρίζουν στην προσπάθεια που κάνουν. Πλέον η προσοχή τους στρέφεται στα play offs (αρχίζουν στις 2 Μαΐου, η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων θα γίνει τις επόμενες ημέρες), όπου καλούνται να υπερασπιστούν το σημαντικό προβάδισμα που απέκτησαν έναντι των υπολοίπων τριών ομάδων.

Οι «πράσινοι» μπαίνουν ενισχυμένοι στο μίνι πρωτάθλημα. Όχι απλώς επειδή εξέτισαν την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας τους και θα έχουν ξανά τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά και γιατί επανέρχονται από τιμωρία τέσσερις παίκτες. Ο λόγος για τους Κατσουράνη, Μαρίνο, Σιμάο και Κλέιτον, που εξέτισαν τις δικές τους ποινές και θα μπουν «καθαροί» στα play offs.

Πηγή: sport-fm.gr