Στον τελικό του Αυστραλιανού Open, όπου την Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον Ράφα Ναδάλ (Ισπανία, Νο 2), προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας, νούμερο ένα στον κόσμο, νίκησε πολύ δύσκολα τον Άντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία, Νο 4) με 3-2 σετ επιστρέφοντας από το 1-2 μετά από αγώνα που κράτησε 4 ώρες και 51 λεπτά.

Ο κάτοχος του Grand Slam της Μελβούρνης, κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά ο Σκοτσέζος αντίπαλός του, που προερχόταν από ένα νικηφόρο σερί δέκα αγώνων, αντεπιτέθηκε. Με εκπληκτικό τένις ισοφάρισε παίρνοντας το δεύτερο με 6-3 και πήρε προβάδισμα κατακτώντας το τρίτο με 7-6 (7-4).

Κάπου εκεί, ωστόσο, ο «Νόλε» αγρίεψε και αποκατέστησε την τάξη. Πήρε το τέταρτο σετ με 6-1 μέσα σε μόλις 25 λεπτά και στο πέμπτο σετ, παρότι βρέθηκε από το 5-2 στο 5-5, κατέκτησε τα δύο τελευταία γκέιμ και έφτασε στη νίκη με 7-5.

Ο 24χρονος Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει τον πέμπτο τίτλο του σε Grand Slam και τρίτο στο Αυστραλιανό Open. Αν τα καταφέρει, θα έχει φτάσει στον τίτλο στα τέσσερα από τα τελευταία μεγάλα τουρνουά, έχοντας αποτύχει μόνο στο περσινό Ρολάν Γκαρός. Ο αντίπαλός του στον τελικό της Κυριακής, Ράφα Ναδάλ, διεκδικεί τον ενδέκατο τίτλο του σε τουρνουά Grand Slam και δεύτερο στη Μελβούρνη μετά το 2009.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Τζόκοβιτς έχει 13 νίκες έναντι 16 του Ναδάλ (2-5 το σκορ σε Grand Slam), αλλά ο πρώτος έχει επικρατήσει στα έξι τελευταία παιχνίδια κερδίζοντας μεταξύ αυτών πέρυσι στους τελικούς του US Open και του Γουίμπλεντον με 3-1 σετ.

Πηγή: sportfm.gr