Ιστορία έγραψε η Λίβερπουλ στην Σλοβενία, αφού το 0-7 απέναντι στην Μάριμπορ ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη των «κόκκινων», όχι μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης, καμία αγγλική ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ μακριά από το Νησί. Αυτό το τεράστιο σκορ, ήρθε να προστεθεί σε μία ιδιαίτερη συγκυρία για την Λίβερπουλ, η οποία την ημέρα Τρίτη – όπως και χθες – έχει σημειώσει κάποιες από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία της. Φαίνεται… τις πάνε οι Τρίτες. Λίβερπουλ – Μπεσίκτας 8-0 (Τσάμπιονς Λιγκ 2007-08) Το 0-7 στην έδρα της Μάριμπορ ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το μεγαλύτερο σκορ στο Άνφιλντ να έρχεται ακριβώς δέκα χρόνια νωρίτερα. Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007, οι «κόκκινοι» έκαναν σμπαράλια την άμυνα της Μπεσίκτας, φιλοδωρώντας την με οκτώ τέρματα. Μπεναγιούν (3), Κράουτς (2), Μπάμπελ (2) και Τζέραρντ ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μπέρμιγχαμ – Λίβερπουλ 0-7 (Κύπελλο Αγγλίας 2005-06)

Στους «16» είχε καταφέρει να αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Λίβερπουλ να κοντράρεται, την Τρίτη 21 Μαρτίου, εκτός έδρας με την Μπέρμιγχαμ στα προημιτελικά, στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου. Μόλις στο 5’, το σκορ ήταν ήδη 0-2 (Χίπια, Κράουτς), με τους «κόκκινους» να συνεχίζουν με το γκάζι πατημένο ως το τέλος. Κράουτς, Μοριέντες, Ρίσε, Τέμπιλι (αυτογκόλ) και Σισέ ολοκλήρωσαν τη θριαμβευτική νίκη-πρόκριση της Λίβερπουλ στα ημιτελικά, με σκορ 0-7. Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 9-0 (Πρωτάθλημα Αγγλίας 1989-90)

Την προηγούμενη σεζόν είχε χάσει το πρωτάθλημα στη διαφορά τερμάτων από την Άρσεναλ, με την Λίβερπουλ να ξεκινά φουριόζα τη νέα σεζόν, προκειμένου να ανακτήσει τα σκήπτρα. Τη μανία των «κόκκινων» πλήρωσε η νεοφώτιστη Κρίσταλ Πάλας, με το εξ’ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής να διεξάγεται την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Τελικό αποτέλεσμα 9-0 υπέρ της Λίβερπουλ, σε ένα παιχνίδι που σκόραραν οκτώ διαφορετικοί παίκτες (Νίκολ 2, ΜακΜάχον, Ρας, Γκιλέσπι, Μπέρντσλεϊ, Μπαρνς, Άλντριντς, Χισέν). Ένα επίτευγμα, που κρατά μέχρι σήμερα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας του λιμανιού στην πρώτη κατηγορία. Λίβερπουλ – Αμβούργο 6-0 (Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ 1977)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, αντιμετώπιζε το Αμβούργο, που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων, το 1977. Το πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία είχε λήξει ισόπαλο 1-1, με τον επαναληπτικό του Άνφιλντ γίνεται την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 1977. Οι «κόκκινοι» ήταν χειμαρρώδεις, με τον Τέρι ΜακΝτέρμοτ να κάνει χατ-τρικ και τους Τόμπσον, Φέρκλαφ και Νταλγκλίς να προσθέτουν από ένα τέρμα, για το εντυπωσιακό 6-0, που χάρισε στην Λίβερπουλ το ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Λίβερπουλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 6-0 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1975-76) Μετά τη δύσκολη πρόκριση επί της Χιμπέρνιαν στον πρώτο γύρο, η Λίβερπουλ συνέχισε εντυπωσιακά την πορεία της μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Στο πρώτο παιχνίδι, κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, έφυγε νικήτρια από την Ισπανία με 3-1, ενώ μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τη ρεβάνς του Άνφιλντ, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 1975. Τόσακ, Κένεντι (2), Φέρκλαφ, Χεϊγουέι και Νιλ βρήκαν δίχτυα για τους «κόκκινους», που έφτασαν άνετα στη νίκη-πρόκριση με 6-0. Πηγή: gazzetta.gr