Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζουν τα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Η δυσαρέσκεια των παικτών για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε οργή, που δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να εκδηλωθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν υπομονή μέχρι και το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις 18 Ιανουαρίου. Άλλωστε τυπικά τότε εκπνέει η προθεσμία 45 ημερών που είχε ζητήσει η διοίκηση για να βρει επενδυτή. Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει λύση, πράγμα που φαντάζει και το πιθανότερο με τα υπάρχοντα δεδομένα, αναμένεται δυναμική αντίδραση. Αυτή τη φορά όχι με μία απλή ανακοίνωση ή με κοπή βασιλόπιτας σε στενό ποδοσφαιρικό κύκλο και χωρίς παρουσία της διοίκησης όπως χθες, αλλά πιθανότατα με προσφυγές και αποχωρήσεις.

Ήδη αρκετοί από τους «κιτρινόμαυρους» έχουν αρχίσει να… λοξοκοιτούν και έχουν δώσει στους μάνατζέρ τους εντολή να διερευνήσουν την αγορά, καθώς η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι η τελευταία τους ευκαιρία να φύγουν.

Η διοίκηση προσπαθώντας να συγκρατήσει την οργή των παικτών αφήνει να διαρρεύσει πως θα μοιράσει κάποια από τα προβλεπόμενα έσοδα του Ιανουαρίου, ωστόσο είναι δεδομένο πως θα πρόκειται για ένα ευτελές ποσό μπροστά σε αυτά που οφείλονται συνολικά, αφού τα περισσότερα χρήματα είναι δεσμευμένα προς άλλους πιστωτές οι οποίοι δεν επιδεικνύουν την ίδια υπομονή με τους παίκτες και απειλούν με κυρώσεις.

Ανησυχητική στασιμότητα

Την Παρασκευή θα συναντηθούν οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ με εκείνους του Βασίλη Ξενιάδη. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει δυσπιστία για τον υποψήφιο επενδυτή, τις προθέσεις του και τη δυνατότητά του να σηκώσει το βάρος της ομάδας, αλλά θα περιμένουν να δουν τις αποδείξεις που διατείνεται ο ίδιος πως έχει για την οικονομική ευρωστία του.

Οι ελπίδες να προχωρήσει το deal δεν είναι πολλές, αφού πέραν των ενστάσεων της διοίκησης και μεγάλης μερίδας του κόσμου, υπάρχει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία-όπως ξεκαθάρισε χθες και ο γ.γ.Πάνος Μπιτσαξής, δεν θα εγκρίνει με κλειστά μάτια οποιαδήποτε αγοραπωλησία ΠΑΕ.

Στις υποθέσεις των Αράβων παρατηρείται στασιμότητα, αφού ο ενδιαφερόμενος που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος συνεχίζει να καθυστερεί, ενώ χθες λέγεται πως υπήρξε συνάντηση με τον Σταύρο Αδαμίδη. Ο υποψήφιος επενδυτής φέρεται να εκφράζει ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Εξάλλου, οι δύο εταιρείες που είχαν συνάντηση με τον Σταύρο Αδαμίδη στο Ντουμπάι, δεν έχουν ακουστεί έκτοτε, αλλά εκφράζεται αισιοδοξία πως κάτι καλό θα προκύψει.

Και μέσα σ’ όλα… Λεβαδειακός

Ο Νίκος Κωστένογλου μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλείται να κρατήσει-όσο είναι αυτό εφικτό-τους παίκτες του προσηλωμένους στο γήπεδο. Σήμερα θα αρχίσει η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό.

Ο Λυμπερόπουλος θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του, ο Κοντοές είναι αμφίβολος λόγω μίας κάκωσης στη δεξιά ποδοκνημική, αλλά επανέρχονται οι Καράμπελας, Αραμπατζής και Μανωλάς που εξέτισαν τις ποινές τους, όπως και οι Βάργκας και Δέλλας που προφυλάχθηκαν γιατί ήταν ανέτοιμοι.

Πηγή: sport-fm.gr