Σπασμένα αυτοκίνητα, κατεστραμμένες περιουσίες, μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς και Αστυνομία, φοβισμένα παιδιά με κλάματα στα μάτια, προσαγωγές και μια αποπνικτική ατμόσφαιρα από τη χρήση χημικών, που έκανε ένα ολόκληρο στάδιο να μην μπορεί να αναπνεύσει, συνθέτουν το σκηνικό ενός φιλικού προετοιμασίας στην Ελλάδα εν έτει  2017. Αποκορύφωμα των όσων έγιναν στο Πανηλειακός-Παναχαϊκή, ο τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών… Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία Ευτυχώς που μέσα σε όλα αυτά, υπήρξαν και ορισμένοι που κράτησαν την ψυχραιμία τους και μερίμνησαν για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των θεατών. Ένας εξ αυτών ήταν ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, που παρά την αγωνία του για την όλη κατάσταση, ύψωσε «ασπίδα προστασίας» προς τους επισήμους της Παναχαϊκής, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου. Μάλιστα, αποχώρησε από το γήπεδο μόνο όταν σιγουρεύτηκε ότι όλοι ήταν σώοι και ασφαλείς. slktnay3 Τελικά, αφού το παιχνίδι διεκόπη οριστικά (το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε ουσιαστικά ποτέ) και τα πνεύματα φαινομενικά ηρέμησαν, η Αστυνομία -προκειμένου να διαφυλάξει την ασφαλή αποχώρηση όλων από το γήπεδο- έκλεισε την έξοδο προς τα φανάρια και όσοι ήθελαν να φύγουν προς την εθνική οδό, αποχωρούσαν από την Πατρών και από την Αγίου Γεωργίου.

Το χρονικό των επεισοδίων

Το χθεσινό παιχνίδι δεν μέτραγε παρά μόνο λίγα λεπτά από τη στιγμή που ο διαιτητής Σταυρόπουλος σφύριξε την έναρξή του, όταν η πλειονότητα των φιλάθλων δεν παρακολουθούσε το ματς, αλλά ήταν κυριολεκτικά «κρεμασμένοι» από το τειχάκι στην κορυφή της κερκίδας και κοιτούσε το πολεμικό σκηνικό που είχε στηθεί. Το λεωφορείο που μετέφερε τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας, μόλις είχε κάνει την εμφάνισή του στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και τα πρώτα επεισόδια δεν άργησαν να ξεκινήσουν. Αποτέλεσμα αυτών, να προκληθούν σοβαρότατες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Πολύ γρήγορα ξεκίνησαν και οι μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων, με τη λιγοστή αστυνομική δύναμη να μπαίνει… στον χορό, προκειμένου να εξομαλύνει την κατάσταση, κάτι που πέτυχε μόνο προσωρινά. slktnay2slktnay1 Λίγο αργότερα, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε έξω από τη θύρας 4 του Δημοτικού Σταδίου, με το «μενού» να περιλαμβάνει και πετροπόλεμο. Τη… νύφη πλήρωσαν και ορισμένα αυτοκίνητα, που νωρίτερα την είχαν γλιτώσει… Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, και ενώ οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής είχαν ελαφρώς απομακρυνθεί από τον χώρο των επεισοδίων, υπήρξε «αναζωπύρωση» της έντασης με οδομαχίες πλέον και την Αστυνομία να προβαίνει σε χρήση χημικών, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αέρας που φυσούσε, να δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα όχι μόνο για να παιχτεί ποδόσφαιρο, αλλά και για να σταθούν οι παρευρισκόμενοι στον χώρο. Έτσι οι ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, οι φίλαθλοι σταδιακά άρχισαν να αποχωρούν και το παιχνίδι δεν συνεχίστηκε ποτέ, με  μια ακόμα ημέρα ντροπής να προστίθεται στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έγινε και αγώνας…

Για την ιστορία, όχι ότι θα το θυμάται κανείς, είχαμε και αγώνα χθες στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, με την Παναχαϊκή να μπαίνει πιο δυνατά και να βρίσκει απέναντι της έναν εξαιρετικό Καλλιακμάνη, που νίκησε διαδοχικά Γκέσιο και Γκίνο. Στη συνέχεια ο Πανηλειακός ισορρόπησε και αφού πρώτα ο Κρεββατάς προειδοποίησε με ένα «φαρμακερό» σουτ – άουτ στο 25’, στη συνέχεια άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 30’, μετά από έξοχη σέντρα του Νιφορόπουλου. Το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου και τελικά του -κατ’ όνομα- ποδοσφαιρικού αγώνα… Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com