Η Νταντί Γιουνάιτεντ θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League. Η «Ένωση» έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι σε ομάδες από τη Σκωτία, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αποκλείσει Ρέιντζερς, Χιμπέρνιαν και Χαρτς.

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ, που ιδρύθηκε το 1909 ως Νταντί Χιμπέρνιαν, έχει έδρα το «Tannadice Park» στην πόλη Νταντί (χωρητικότητας 14.209 θεατών). Την περασμένη περίοδο τερμάτισε τρίτη στη Σκωτία (κατέκτησε το 1983 το μοναδικό της πρωτάθλημα), ενώ κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο νικώντας με 3-0 τη Ρος Κάουντι, ενώ δύο φορές έχει πανηγυρίσει το Λιγκ Καπ Σκωτίας.

Οι υποχρεώσεις της Νταντί στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα αρχίζουν στις 14 Αυγούστου, όταν αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σεντ Μίρεν. Ο επόμενος αγώνας της είναι στις 22 του μήνα, εντός έδρας, κόντρα στην Ινβερνές.

Έχει δύο αξιοσημείωτες πορείας στην Ευρώπη, τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1987, όταν έχασε το τρόπαιο (2-1 και 1-1) από τη Γκέτεμποργκ. Τρία χρόνια νωρίτερα είχε φτάσει μία ανάσα από τον τελικό του Κυπελλούχων, αλλά παρότι είχε νικήσει με 2-0 τη Ρόμα, έχασε με 3-0 στον επαναληπτικό.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Πίτερ Χιούστον και αρχηγός της είναι ο Ιρλανδός επιθετικός Τζον Ντέιλι.

Το ρόστερ της Νταντί Γιουνάιτεντ

Τερματοφύλακες

Φίλιπ Μέντελ

Ντούσαν Πέρνιτς

Στίβεν Μπανκς

Αμυντικοί

Πάβελς Μίχαντζουκς

Σιν Ντίλον

Άντι Γουέμπστερ

Ντάρεν Τζέιμς Ντοντς

Γκάρι Κένεθ

Μίχαελ Κοβάσεβιτς

Κέιθ Γουότσον

Ρος Σμιθ

Γκρεγκ Χιλ

Μέσοι

Γκρεγκ Κόνγουεϊ

Σκοτ Ρόμπερτσον

Ντέιβιντ Ρόμπερτσον

Ντάνιελ Σουάνσον

Πρινς Μπουαμπέν

Μοργκάρο Γκομίς

Πολ Ντίξον

Γκρεγκ Κάμερον

Σκοτ Άλαν

Επιθετικοί

Τζόναθαν Ντέιλι

Ντάνιελ Κανταμαντέρι

Άντις Σάλα

Κέβιν Σμιθ

Ντέιβιντ Γκουντγουίλι