Η Αούστρια Βιέννης θα είναι η αντίπαλος του Άρη στα πλέι οφ του Europa League. Η αυστριακή ομάδα απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό γύρο τη Ρουχ Χορζόφ με δύο νίκες, 3-1 και 3-0 εκτός κι εντός έδρας αντίστοιχα. Στον δεύτερο γύρο είχε αποκλείσει δύσκολα τη βοσνιακή Σιρόκι Μπρίγεκ, με 2-2 και 1-0.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1911, χρώματά της είναι το μοβ και άσπρο, ενώ έδρα της είναι το «Φραντς Χορ», χωρητικότητας 13.400 θεατών. Την περασμένη περίοδο τερμάτισε δεύτερη στο εγχώριο πρωτάθλημα με 75 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωταθλήτρια Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας με 3-1 στην παράταση την Αντμίρα.

Φέτος μετά από 3 αγωνιστικές μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία, συγκατοικώντας στην κορυφή με τη Νόισταντ και τη Στουρμ Γκρατς. Μέχρι τους αγώνες με τον Άρη, η Αούστρια θα αντιμετωπίσει τη Ριντ εντός έδρας (8/8), ενώ ο επόμενος αγώνας της είναι στις 22/8 απέναντι στη Σούπερφουντ εκτός έδρας.

Έχει κατακτήσει 23 φορές το πρωτάθλημα, 27 το Κύπελλο και 6 το Σούπερ Καπ Αυστρίας, ενώ μεγαλύτερη στιγμή στην ευρωπαϊκή της ιστορία ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Κυπελλούχων το 1978, όταν έχασε με 4-0 από την Άντερλεχτ.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αυστριακός Τόμας Πάριτς. Μεγάλο αστέρι της ομάδας και αρχηγός είναι ο Σλοβένος διεθνής μέσος Μιλένκο Ατσίμοβιτς.

Το ρόστερ της Αούστρια Βιέννης

Τερματοφύλακες

Σάμπολκς Σαφάρ

Χέινζ Λίντνερ

Ρόμπερτ Άλμερ

Αμυντικοί:

Φερνάντο Τρογιάνσκι

Αλεκσάντερ Ντράγκοβιτς

Τζορτζ Μαγκρέιτερ

Μάνουελ Βάλνερ

Μαρίν Λεοβάτς

Μπαλακουέλ Τακούγκνάντι

Μάρκους Σάτνερ

Μέσοι

Πίτερ Χλίνκα

Φλοριάν Κλάιν

Πάτρικ Σάλομον

Πετρ Βόρισεκ

Ζλάτκο Γιουζούνοβιτς

Μάικλ Λιέντλ

Αλεξάντερ Γκορντόν

Ζουλιάν Μπαουμγκαρτλινγκερ

Μιλένκο Ατσίμοβιτς

Επιθετικοί

Ρολάντ Λιντζ

Σουμάχερ

Τόμας Γιουν

Αντρέας Τίφνερ

Μάρκο Στάνκοβιτς

Πηγή:sport-fm