‘Οτι το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήταν οφσάιντ και ότι κατανοεί την «έκρηξη» των αντιπάλων για την συγκεκριμένη απόφαση, όχι όμως και την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του από τους οποίους περίμενε περισσότερα, δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αρχικά, ο Βάσκος σχολίασε: «Ο αντίπαλος έπαιξε αρκετά καλά σε αντίθεση με εμάς που δεν παίξαμε καλά. Δυσκολευτήκαμε στη δημιουργία. Λίγες φορές πλησιάζαμε την περιοχή της και όταν το κάναμε δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες, σε αντίθεση μ’ αυτό που καταφέρνουμε συνήθως. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν καλό παιχνίδι, ήταν καλή ομάδα και μας δυσκόλεψε. Παίξαμε πιο κάτω από τις δυνατότητες μας”.

Για την νέα αναιμική εμφάνιση έπειτα από εκείνη μια βδομάδα πριν στην Τρίπολη:
«Θα ήθελα να το σκεφτώ για να πω τι φταίει. Μας λείπει η δημιουργία παιχνιδιού στο εσωτερικό της ομάδας και μας λείπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων. Το να δημιουργούμε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη παιχνιδιού στο κέντρο. Έχουμε και κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών σ’ αυτές τις θέσεις. Σήμερα περίμενα να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες. Και φυσικά είναι ο παράγοντας της ψυχολογίας. Είμαστε μια ομάδα που όταν το ματς δεν έχει γρήγορο ρυθμό δεν αποδίδουμε όπως θέλουμε και αυτό συμβαίνει πριν από μεγάλα παιχνίδια όπως με την Ντόρτμουντ και ένα άλλο που τώρα δεν θυμάμαι. Είμαστε ομάδα που πρέπει να μπαίνει με καλή ψυχολογία και υψηλό ρυθμό. Όταν παίζουμε με το 100% είμαστε μια καλή ομάδα, όταν δεν παίζουμε δεν είμαστε καλοί».

Για τις διαμαρτυρίες του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, Μπάμπη Τεννέ, για την διαιτησία: «Θα ήταν θυμωμένος γιατί το δεύτερο γκολ ήταν ξεκάθαρο οφσάιντ. Καταλαβαίνω το θυμό του γιατί το δεύτερο γκολ ήταν οφσάιντ, το πρώτο όμως ήταν καθαρό πέναλτι. Όσο για την κόκκινη, θα μπορούσε να δώσει και την κίτρινη και κόκκινη. Πολλές φορές οι αποστάσεις είναι μικρές».

Για το γεγονός ότι κράτησε στον πάγκο τον Μοδέστο:
«Ήταν ρίσκο ειδικά για τον Ποτουρίδη που δεν έχει ξαναπαίξει. Δεν έχει να κάνει με την κούραση, αλλά ήθελα να δοκιμάσω τον Ποτουρίδη σ’ αυτή τη θέση και δεν ήθελα να ξεκινήσω τον Ορμπάιθ. Μην σταθείτε στο γεγονός πως είχαμε πρόβλημα στο κέντρο, γιατί σήμερα το πρόβλημα ήταν επίσης πως δεν δημιουργήσαμε και φάσεις για γκολ».

Για τις απουσίες των «ερυθρολεύκων» εν όψει Άρσεναλ:
«Κάτι θα πρέπει να βρω. Αυτή τη στιγμή δεν το ξέρω. Κάτι πρέπει να κάνω. Σοβαρά σας απαντώ. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Απ’ αυτή τη στιγμή και μετά, θα προσπαθήσω να το σκεφτούμε και να δούμε τι θα κάνουμε».

Για το δίδυμο Πάντελιτς-Τζεμπούρ στην επίθεση:
«Ελπίζω και περιμένω αυτοί οι δύο παίκτες μαζί να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες. Σήμερα ο κόσμος ήταν αρκετά πιεστικός με τον Αμπντούν και είχε πολύ μεγάλο άγχος για το παιχνίδι. Ο Αμπντούν δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ κέρδισε το πέναλτι. Κάνει λάθη γιατί έχει πολλές προσπάθειες. Εγώ προτιμώ τέτοιους παίκτες, από έναν επιθετικό που θα ακουμπήσει μια φορά την μπάλα στο ματς. Οι Πάντελιτς και Τζεμπούρ είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές και έχουν αποδείξει πως μπορούν να κάνουν περισσότερα από σήμερα».

Για την εικόνα του Παναιτωλικού και το γκολ-οφσάιντ του Τζεμπούρ: «Μου άρεσε ο Παναιτωλικός. Είναι οργανωμένη ομάδα με γρήγορους ποδοσφαιριστές. Με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έπαιζε τόσο γρήγορα όπως σήμερα. Ο Θεοδωρίδης είναι πολύ καλός παίκτης και γενικά είναι μια ομάδα που δείχνει καλά στοιχεία και παίκτες. Έπρεπε να σας εντυπωσιάσει αν δεν παραδεχόμουν πως ήταν οφσάιντ το δεύτερο γκολ. Για να δικαιολογήσω τον επόπτη πιστεύω πως νόμιζε πως η μπάλα προερχόταν από παίκτη του Παναιτωλικού. Έτσι εξηγείται πως αντέδρασε ο διαιτητής. Ήταν ένα λάθος».

Πηγή: sport-fm