Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, Λιγκ Καπ απ’ όλα έχει το μενού! Τσέλσι και Λίβερπουλ κοντράρονται στο Λονδίνο για 30η φορά, τα τελευταία εφτά χρόνια, και το england365.gr σας παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που κάνουν τα παιχνίδια αυτά ξεχωριστά.

Ούτε δέκα ημέρες δεν πέρασαν από την στιγμή που η Λίβερπουλ έφευγε με το «διπλό» από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς θα βρεθούν και πάλι στο δυτικό Λονδίνο προσπαθώντας για τη νίκη.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν να κρύψουν κάτι, αφού ακόμη και αν οι προπονητές τους είναι …φρέσκοι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι ποδοσφαιριστές έχουν …βαρεθεί να βρίσκονται αντιμέτωποι.

Συνολικά, αυτή θα είναι η 30η αναμέτρηση των δύο συλλόγων από την έναρξη της σεζόν 2004-2005. Σε αυτό το διάστημα:

62 γκολ έχουν σημειωθεί συνολικά.

8 γκολ τα περισσότερα σε ένα παιχνίδι. Είναι το 4-4 για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τον Απρίλιο του 2009. Η Τσέλσι είχε επικρατήσει με 3-1 στο «Άνφιλντ» και η πρόκριση κρίθηκε στο Λονδίνο, σε ένα παιχνίδι με ξέφρενο ρυθμό και εξαιρετικό θέαμα.

7 γκολ τα περισσότερα που έχει σημειώσει παίκτης των δύο ομάδων. Και όχι μόνο ένας, αλλά τρεις. Συγκεκριμένα οι Φερνάντο Τόρες, Φρανκ Λάμπαρντ και Ντιντιέ Ντογκμπά βρίσκουν πιο εύκολα από τον καθένα το δρόμο για την αντίπαλη εστία.

6 προπονητές έχει αλλάξει η Τσέλσι αυτή την περίοδο. Ζοσέ Μουρίνιο, Άβρααμ Γκραντ, Γκους Χίντινκ, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, Κάρλο Αντσελότι και Αντρέ Βίλας-Μπόας.

3 οι προπονητές για τη Λίβερπουλ. Ράφα Μπενίτεθ, Ρόι Χότζον, Κένι Νταλγκλίς.

44% το ποσοστό νικών της Τσέλσι κόντρα στη Λίβερπουλ, όταν τα παιχνίδια διεξάγονται στο Λονδίνο.

31% το αντίστοιχο ποσοστό για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς.

12 νίκες συνολικά για την Τσέλσι, 2 λιγότερες για τους «κόκκινους».

Πηγή: england365.gr