Ο Βλάσης Τσάκας λέει πως ο πρίγκιπας θα πάρει τον Ροναλντίνιο! Στο παρελθόν, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός προσπάθησαν να φέρουν μεγάλο Βραζιλιάνο στην Ελλάδα, αλλά…
Οι Βραζιλιάνοι θεωρούνται και όχι τυχαία οι πιο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Επόμενο είναι οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με την πάρτι τους. Άλλες φορές για επικοινωνιακούς λόγους, άλλες σοβαρά, άλλες κατάφεραν να τους αποκτήσουν, ενώ άλλες όχι. Άλλοι τους βγήκαν, άλλοι έφυγαν νύχτα. Ωστόσο, δεν παύει να είναι επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο η παρουσία τους στα γήπεδα της Ελλάδας.

Ο Ροναλντίνιο που ακούγεται τώρα για τον Παναθηναϊκό έχει ακουστεί και το καλοκαίρι του 2010 για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό. Πάλι ο ξένος Τύπος έστελνε τον συγκεκριμένο παίκτη στους «πράσινους» την ίδια περίοδο, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ αυτό πραγματικότητα.

Στην κλήρωση της Α’ Εθνικής της περιόδου 2005-2006, ο Ροναλντίνιο είχε έρθει στην Ελλάδα για την εκδήλωση, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να δηλώνει σε σχετική ερώτηση ότι θα τον φέρει στον Ολυμπιακό. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον υπάρχει κάποια αλήθεια σε όλα αυτά που ακούγονται περί Ροναλντίνιο.

Φούμαρα

Από τον Ιανουάριο του 2009 είχε γίνει γνωστό το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ρικάρντο Ολιβέιρα. Τότε δεν είχε ευοδωθεί το σενάριο, με τους «πράσινους» να επανέρχονται το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η ομάδα του παίκτη, η Μπέτις, είχε υποβιβαστεί, με το έδαφος να μοιάζει πιο πρόσφορο από ποτέ, αλλά τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Φέτος τον Αύγουστο, υπήρξε μια φήμη περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον ίδιο ποδοσφαιριστή που πλέον ανήκε στη Ρεάλ Σαραγόσα, η οποία τον είχε δώσει δανεικό στην αραβική Αλ Τζαζίρα.

Η καριέρα του Αντριάνο δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν και αυτό έδινε ελπίδες στον Ολυμπιακό ότι θα μπορούσε να τον αποκτήσει, κάτι που επιχείρησε το φθινόπωρο του 2009. Λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο, ο Βραζιλιάνος δήλωνε πως δεν κλείνει την πόρτα στην ομάδα του Πειραιά, ενώ λίγες μέρες μετά έσκασε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Την άνοιξη του 2006, προτάθηκε ο Ντενίλσον στον Παναθηναϊκό, αλλά το περίεργο του χαρακτήρα του και πτώση που είχε η καριέρα του ήταν αποτρεπτική για την ένταξή του στους «πράσινους». Πρόκειται για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2002 με την εθνική Βραζιλίας.

Τη χειμερινή περίοδο της σεζόν 2010-2011 ακούστηκε η περίπτωση του Λουίς Φαμπιάνο για τον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να ευοδωθεί ποτέ αυτό το σενάριο.

Στο παρελθόν, έχει γίνει ντόρος και για τους Φρεντ στον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο Ελάνο στον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ζε Ρομπέρτο και στους δύο «αιώνιους» και μάλιστα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Το όνειρο βγήκε αληθινό

Πάντως, υπάρχουν και αυτοί που ήρθαν, όπως ο Ζιοβάνι το 1999 στον Ολυμπιακό, ο Ζε Ελίας το 2000 στον Ολυμπιακό, ο Ριβάλντο το 2004 στον Ολυμπιακό, ο Φλάβιο Κονσεϊσάο το 2005 στον Παναθηναϊκό, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα το 2008 στον Παναθηναϊκό, ο Ντουντού το 2008 στον Ολυμπιακό.

Όταν οι φίλαθλοι ακούν για τόσο μεγάλα ονόματα και δη Βραζιλιάνων είναι φυσικό να θαμπώνονται και να τους βλέπουν στα όνειρά τους με τη φανέλα των ομάδων τους. Όλοι καταλαβαίνουν πως είναι συμφέρον για τις ελληνικές ομάδες να γίνεται ντόρος για να ζεσταίνονται οι φίλοι τους, αλλά καλό θα ήταν αυτές να μην παίζουν με τις συνειδήσεις των οπαδών.

Πηγή: sday.gr