Εντυπωσιακή ήταν η 2η μέρα του Ράλι Φινλανδίας, με διαρκείς αλλαγές στην πρωτοπορία, αλλά και ένα τρομακτικό ατύχημα, το οποίο ευτυχώς δεν είχε δυσάρεστες… επιπτώσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην 4η ειδική διαδρομή της 2ης μέρας, με πρωταγωνιστή τον Mikko Hirvonen. Ο Φινλανδός με Ford Focus βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης και οδηγούσε στην αγαπημένη του ειδική διαδρομή σε όλο το πρωτάθλημα, όπως είχε δηλώσει λίγες ημέρες νωρίτερα, στο Ουρία.

Περίπου τρία χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό δεν προσγειώθηκε καλά σε ένα άλμα και το όχημά του ανατράπηκε, κάνοντας αρκετές περιστροφές στον αέρα. Ο ίδιος και ο συνοδηγός του διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και οι ιθύνοντες της ομάδας, μάλιστα, δήλωναν στο τέλος της ότι ο Hirvonen θα επιστρέψει στον αγώνα. Την περίσταση εκμεταλλεύθηκε ο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεύτερος της κατάταξης, Petter Solberg, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» του αγώνα. Δεν τα κράτησε για πολύ, όμως, αφού η νίκη του Jari Matti Latvala στην 6η και την 7η ειδική διαδρομή του έδωσε την πρωτοπορία.

Ο Sebastien Loeb, ο οποίος άρχισε πρώτος τις προσπάθειες στις ειδικές διαδρομές και καθαρίζοντας την πίστα έχανε χρόνο, κατάφερε από την έκτη θέση που είχε βρεθεί το πρωί να κατακτήσει δύο διαδρομές και να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση. Ανάμεσα στον παγκόσμιο πρωταθλητή και τον Solberg βρίσκεται ο συμπατριώτης του Loeb, Sebastien Ogier.