Ακόμα δεν άρχισε καλά-καλά η σεζόν και Μπαρτσελόνα και Πόρτο διεκδικούν τη δεύτερη κούπα τους! Τόσο η κάτοχος του Champions League, όσο κι εκείνη του Europa League κατέκτησαν προ ημερών το Super Cup στις χώρες τους, η μεν στις χορταστικές αναμετρήσεις με τη Ρεάλ (2-2, 3-2) και η δε απέναντι στην Μπράγκα (2-1).

Επτά τίτλους κατάφεραν να μαζέψουν… συνολικά την περσινή σεζόν οι δύο αντίπαλοι! Σφραγίζοντας την αναμφισβήτητη κυριαρχία της στα ισπανικά και τα ευρωπαϊκά γήπεδα, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε Champions League, πρωτάθλημα και Σούπερ-Καπ Ισπανίας. Το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο των «δράκων», από την άλλη, έφερε στην τροπαιοθήκη τους, εκτός από το Europa League- πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ-Καπ Πορτογαλίας!

Κάτι παραπάνω από έναν τίτλο διεκδικεί σήμερα η Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» ψάχνουν μια ακόμα κούπα για αν ξεπεράσουν στο σύνολο την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης -αφού αμφότερες διαθέτουν από… 76, σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις!

Εντός των συνόρων η «βασίλισσα» προηγείται κατά πολύ στα πρωταθλήματα (με τους «μπλαουγκράνα», ωστόσο, να μαζεύουν τη διαφορά από τα Κύπελλα), ενώ στα ευρωπαϊκά τρόπαια, τα εννέα Champion League των «μερένχες» οι Καταλανοί τα… ισοφαρίζουν με τις κατακτήσεις των υπόλοιπων τίτλων.

πηγή: sportfm