Πολλές ακόμη διακρίσεις, αρκεί να έχουν συμπαράσταση από την Πολιτεία, υποσχέθηκαν για το μέλλον η Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Έλενα Κούβδου, καλεσμένες της εκπομπής «Πνίξτε τον φουνταριστό» στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Η ομάδα έχει λαμπρό μέλλον κι αν έχουμε λίγη στήριξη μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά», τόνισαν τα κορίτσια, που στέφθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες πόλο. «Θέλουμε η Πολιτεία να είναι κοντά μας στα δύσκολα, όχι μόνο στις χαρές», πρόσθεσαν.

-τα συναισθήματα για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος: «Έχουμε επιστρέψει στην Ελλάδα από την Κυριακή, αλλά αισθανόμαστε σαν να έχουν περάσει μόνο λίγες ώρες. Όλα αυτά είναι λίγο πρωτόγνωρα για μας. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και δεν είναι τυχαία, αφού η πορεία της ομάδας είναι σταθερά πολύ καλή εδώ και χρόνια. Ήμασταν σίγουρες ότι από τη στιγμή που φτάσαμε στον τελικό δεν θα χάναμε τον τίτλο. Νιώθαμε ότι παίζαμε στην Ελλάδα. Είχαμε στο πλευρό μας 20… Ελληνάρες και έκαναν φοβερή ατμόσφαιρα επισκιάζοντας τους Κινέζους. Δεν ήταν άτομα της αποστολής, ούτε συγγενείς μας. Απλοί φίλαθλοι που μένουν στη Σανγκάη και τους ευχαριστούμε πολύ που ήρθαν να μας βοηθήσουν. Τελικά όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Έλληνα θα βρεις από κάτω».

-την ξαφνική προβολή των τελευταίων ημερών: «Δεν μας ξέρει ούτε η μάνα μας. Το πιο πιθανό είναι σε ένα μήνα-και ίσως λέω πολύ-να μη μας θυμάται κανένας. Όμως αυτό που κάνουμε δεν είναι για την προβολή, ούτε φυσικά για τα χρήματα. Είναι επειδή αγαπάμε το πόλο».

-τη στάση της Πολιτείας απέναντί τους: «Είναι σαν να μη θέλουν τους αθλητές. Τους έχουν παραγκωνισμένους. Κάναμε μία σχετική κουβέντα με τον Γιάννη Ιωαννίδη για την κατάργηση των προνομίων. Θέλουμε η Πολιτεία να είναι κοντά μας στα δύσκολα, όχι μόνο στις χαρές. Αλλιώς δεν θα υπάρχει μέλλον στον αθλητισμό. Ποιος γονιός θα αφήσει το παιδί του να ασχολείται τόσες ημέρες με το πόλο ή τον αθλητισμό γενικότερα, χωρίς να έχει κάποια προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης; Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ακούσαμε ότι θα κλείσει η πισίνα του Αγίου Κοσμά, που προπονείται η Εθνική ομάδα αλλά και τόσοι σύλλογοι, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για να θερμανθεί και να καθαριστεί η πισίνα».

-τα προβλήματα σε συλλογικό επίπεδο:
«Εμείς στη Βουλιαγμένη έχουμε καλή οργάνωση και δεν αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα όσο σε άλλα σωματεία. Όμως παρότι πήραμε ευρωπαϊκούς τίτλους, δεν έχουμε ούτε έναν χορηγό. Και με την κρίση που υπάρχει δεν βλέπω να γίνεται κάτι ούτε τώρα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να γίνει κάτι από την πλευρά της Πολιτείας, αν και δεν είμαστε πολύ αισιόδοξες».

-τους στόχους για το μέλλον: «Είναι ένα μεγάλο όνειρο το ολυμπιακό μετάλλιο. Αν έχουμε λίγη στήριξη από την Πολιτεία, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μιλάμε μόνο για τα χρήματα, αλλά και για αυτό που ζούμε τώρα. Μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και να φτάσουμε πολύ ψηλά. Αυτή η ομάδα δεν πέτυχε τίποτα τυχαία και πιστεύω πως έχει λαμπρό μέλλον».

Πηγή: sport-fm.gr