Η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος δεν θα έχει –τελικά- κάποιο ντέρμπι παρά τις αυξημένες πιθανότητες για αυτό… Μετά από έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων και του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, για το αίτημα που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός για αλλαγή της διαδικασίας, η κλήρωσε είχε τα παρακάτω αποτελέσματα για την προημιτελική φάση.

  • Πανιώνιος – ΠΑΟΚ
  • Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
  • ΑΕΚ – Ηρακλής
  • Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Ιανουαρίου ενώ οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 3-4 Φεβρουαρίου και τις 10-11 του ίδιου μήνα.

Οι αντιδράσεις για το αίτημα του Παναθηναϊκού

Ο κ.Γαβριηλίδης, πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου διάβασε το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για αλλαγή της διαδικασίας της κλήρωσης του και άμεσα τόνισε ότι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. «Δεν το δέχομαι, δεν το συζητάω καν», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση κάποιων από τους εκπροσώπους των ομάδων, ιδιαίτερα από τους αυτούς του Παναθηναϊκού, κκ.Παναγόπουλος και Σωπήλης. Στις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν ότι δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα ή θέμα μομφής προς το πρόσωπό του, ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και από την πλευρά των δημοσιογράφων, απαντώντας σε σχετική «ατάκα» του προέδρου της Επιτροπής. Πηγή: sport-fm.gr