Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ματ Χάουαρντ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Ο νέος παίκτης των «ερυθρόλευκων» σε δηλώσεις του στο site της ομάδας έκανε λόγο για «μεγάλη» απόφαση να… περάσει τον Ατλαντικό αλλά «εύκολη» λόγω του ονόματος του συλλόγου. Ο Αμερικανός έπλεξε το εγκώμιο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ξέρω ότι έχει πάντα ψηλούς στόχους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματ Χάουαρντ στο olympiacosbc.gr:

«Είναι μεγάλη απόφαση για μένα, αλλά το να έρχεσαι σε μια ομάδα με την παράδοση του Ολυμπιακού ήταν πιο εύκολο. Τον Ολυμπιακό τον ήξερα από τους παίκτες που είχε στο ρόστερ του. Από τον Τζος Τσίλντρες και τον Ράσο Νεστέροβιτς. Ξέρω ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ξέρω ότι έχει πάντα ψηλούς στόχους», σχολίασε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο 22άχρονος φόργουορντ.

Η παράδοση των «ερυθρόλευκων» του δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος;

«Όταν πας στο επόμενο επίπεδο πρέπει να αποδείξεις ότι το αξίζεις. Έρχομαι για να βοηθήσω και να μάθω. Να μάθω από τους συμπαίκτες μου και τον κόουτς για τον οποίο έχω ακούσει ότι είναι θρύλος. Μου είπαν ότι τον σέβονται όλοι και ότι απ’ αυτόν θα μάθω πολλά».

Τι να περιμένουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού από αυτόν;

«Παίζω σκληρά, παίζω περισσότερο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μπορώ να παίξω και στο ποστ, αλλά μπορώ να παίξω και πικ εν ποπ, να παίξω άμυνα και να μαζέψω κάποια ριμπάουντ. Θα κάνω ότι μου ζητήσουν και ότι χρειαστεί».

Ο Ματ Χάουαρντ έφτασε δυο φορά μια ανάσα από την κατάκτηση ενός σπουδαίου τίτλου. Δυο φορές με το Μπάτλερ έφτασε στον τελικό του φάιναλ φορ του NCAA κι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα, αλλά για τον ίδιο;

«Τα δυο τελευταία χρόνια φτάσαμε κοντά στον τίτλο, αλλά δεν τον κατακτήσαμε και στο τέλος αυτό μετράει. Θέλω να κερδίζω και νομίζω ότι έχω αφήσει μια δουλειά στη μέση. Τον τίτλο που δεν πήρα στο NCAA θέλω να τον κατακτήσω με τον Ολυμπιακό».

Πηγή: sport-fm.gr