«Ο αγώνας του Σαββάτου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την επιστροφή στη βάση των αξιών και της συγκίνησης που μόνον το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει, συνιστά κεντρική προτεραιότητά μας να διατηρήσουμε το «πνεύμα» του παιχνιδιού, να αποτρέψουμε κάθε σύνδεση του αγώνα με πράξεις βίας, να προστατεύσουμε το αγαπημένο άθλημα εκατομμυρίων Ελλήνων και τον αγώνα ανάμεσα σε δύο από τις πιο δημοφιλείς ομάδες της χώρας.

«Υλοποιώντας κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, καλούμε τους φίλους του ποδοσφαίρου να σεβαστούν την κοινωνική ειρήνη, την ιστορία των δύο ομάδων και την προσπάθεια εξυγίανσης του κλίματος στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα», τονίζει και συμπληρώνει:

«Τονίζουμε δε προς πάσα κατεύθυνση πως αποτελεί πρωταρχικό στόχο μας η επιβολή της νομιμότητας και η απόλυτη εφαρμογή των υφισταμένων κανονισμών, προκειμένου τα πάντα να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και σε ατμόσφαιρα που παραπέμπει στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, που τόσο μνημονεύουμε.

Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά, και θα παρέμβει άμεσα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ακόμα και την ελάχιστη καταστρατήγηση των κανονισμών. Η δικαιοσύνη και η ισονομία, όπως αυτές εμπεδώνονται από τις συντονισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια είναι συνεχής και οι παρεμβάσεις θα γίνονται άμεσα όταν διαπιστώνονται αδικίες και έκνομες ενέργειες».