Την απόφαση να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τη Football League πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Το αρμόδιο Όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παραδέχτηκε την κακή σύνθεση της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης, απόφαση που δίνει το δικαίωμα και στον Ηρακλή να ζητήσει επανεξέταση του φακέλου του.

Πλέον απομένει να τροποποιήσει την προκήρυξή της η Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής και να ορίσει ημερομηνία για τα πλέι οφ, όπου θα συμμετάσχουν κανονικά οι Κρητικοί.

Ο ΟΦΗ δικαιώθηκε για την προσφυγή του περί κακής σύνθεσης της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης και της συμμετοχής σε αυτήν του κ. Μαϊλή. Η απόφαση αυτή, πλέον, δημιουργεί δεδικασμένο και για τον Ηρακλή, ο οποίος μπορεί να ζητήσει επανεξέταση του φακέλου του, αν και στη δική του περίπτωση ισχύουν τα κριτήρια αδειοδότησης, ενώ υπάρχει και το θέμα της πλαστογραφίας.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ακυρώνει την επιτροπή εφέσεων αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις και διατάσσει το πρωτοβάθμιο όργανο για νέα εξέταση του φακέλου του ΟΦΗ, χωρίς να λάβει υπ’όψιν του πλέον τα κριτήρια αδειοδότησης. Το θέμα πλέον είναι τυπικό και θα πάρει το Ό.Κ. η ομάδα της Κρήτης.

Παράλληλα η επιτροπή αναγκάζει τη Football League να τροποποιήσει την προκήρυξή της. Με την απόφαση αυτή μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά τα πλέι οφ, αφού απομένει η τυπική άδεια σε ΟΦΗ, αλλά και Τρίκαλα, Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό που θα συμμετάσχουν στους αγώνες διαβάθμισης και συμπαρασύρονται από το δεδικασμένο για τους Κρητικούς.

Αύριο αναμένεται να αποσύρει και την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια ο κρητικός σύλλογος.

Εξερχόμενος από τα γραφεία ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ, κ. Καϊμακάκης, δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος -όπως όλοι στην ομάδα- για την απόφαση και έκανε λόγο για αποκατάσταση της νομικής τάξης.

Πηγή: sport-fm.gr