Την απόκτηση πρώτα του αμυντικού μέσου και του δεξιού μεσοεπιθετικού έχει ζητήσει από την Δημήτρη Γόντικα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού αυτές είναι οι δύο θέσεις που τον «καίνε».

Οι πωλήσεις των Γκάμπριελ και Μάτος, σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις των Γκοβού, Λουίς Γκαρσία και Ζιλμπέρτο Σίλβα έχουν δώσει τη δυνατότητα στον Δημήτρη Γόντικα να κινηθεί για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού» έχει πάρει από τον Φερέιρα της σειρά προτεραιότητας που θα πρέπει να έχουν οι θέσεις, αφού ο Πορτογάλος θέλει η πρώτη μεταγραφή να κλείσει την «τρύπα» του αμυντικού μέσου.

Ο τεχνικός των «πράσινων» υπολόγιζε για αντικαταστάτη του Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Μαρσέλο Μάτος, αλλά η πώλησή του στην Μποταφόγκο τον έχει αφήσει με μοναδική επιλογή τον Σιμάο και τον Κατσουράνη. Στη λίστα του Παναθηναϊκού υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ταιριάζουν τόσο στο ηλικιακό, όσο και το οικονομικό πλάνο του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, σειρά έχει ο αντι-Γκοβού. Στη συγκεκριμένη θέση ο Φερέιρα θέλει έναν παίκτη που να πατάει περιοχή και να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, κάτι που μόνο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπορεί να κάνει.

Αν αποχωρήσει ο Σισέ, θα γίνει άμεσα κίνηση για επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του Γάλλου, ενώ το ίδιο περίπου ισχύει και για την περίπτωση του Μπουμσόνγκ.

Επιμένουν για Ραλφ

Σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Ραλφ ντε Σόουζα Τέλες, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Βραζιλία. Ο μέσος της Κορίνθιανς αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση για τη θέση του αμυντικού μέσου, όμως το κόστος της μεταγραφής του αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που δύσκολα θα ξοδέψουν οι «πράσινοι». Ο 27χρονος χαφ έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με το βραζιλιάνικο σύλλογο.

Κόβονται τα μπόνους

Τα επιπλέον χρήματα που είχαν στα συμβόλαιά τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού κόβονται πλέον από τη διοίκηση, σε μια προσπάθεια να εξασφαλισθούν κι άλλα χρήματα για την ομάδα. Πέραν των πάγιων αποδοχών τους, οι «πράσινοι» είχαν στα συμβόλαιά τους μπόνους που προέβλεπαν να συμπληρώσει κάθε παίκτης ένα συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Κάθε παίκτης πληρωνόταν από 5.000 έως 10.000 ευρώ για τη συμμετοχή του σε νίκη της ομάδας και είχε και ξεχωριστό πριμ για την κατάκτηση κάποιου τίτλου. Τώρα όποιος ανανεώσει το συμβόλαιό του ή όποιος νέος ποδοσφαιριστής έρθει στο «τριφύλλι», δεν θα προβλέπεται παρόμοιος όρος.

«Οι παίκτες πληρώνονται ένα καλό συμβόλαιο για να κάνουν τη δουλειά τους και να κερδίζουν. Δεν χρειάζεται ειδικό πριμ για να πάρουν ένα ματς όταν παίζουν» τόνιζαν από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού.

Ενδιαφέρει το σκάνδαλο της Τουρκίας

Εκτός από το ελληνικό σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, τον Παναθηναϊκό ενδιαφέρει και του τουρκικό. Ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση που τιμωρηθεί η Τραμπζονσπόρ, η οποία εμπλέκεται, και της απαγορευτεί η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, τη θέση της θα πάρει η πιο αδύναμη Γκαζιάντεπσπορ. Οι άλλοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού θα είναι οι Ρούμπιν Καζάν, Ζυρίχη, Οντένσε, Βασλούι.

Πηγή: sport-fm.gr