Οκτώ χταπόδια συναγωνίζονται, αυτές τις μέρες στη Γερμανία, για να γίνει αντικατάσταση του «μάντη» Πωλ, ώστε να γίνει μια έγκυρη πρόβλεψη του εναρκτήριου αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών.

Ο διαγωνισμός αυτός αφορά οκτώ μεγάλα ενυδρεία, σε όλη τη Γερμανία, και στο τέλος του θα αποκαλυφθεί ποιο κεφαλόποδο αν βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί, μπορεί να επαναλάβει τα κατορθώματα στη μαντεία του χταποδιού Πωλ το οποίο απέκτησε διεθνή φήμη, όταν προέβλεψε την έκβαση αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αντρών, πέρυσι στη Νότια Αφρική.

Ο Πάουλ έφυγε απ τη ζωή, από φυσικά αίτια, πέρυσι τον Οκτώβριο, σχεδόν τριών ετών, μια πολύ μεγάλη ηλικία για το είδος.

Στη Γερμανία, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών ξεκινά την Κυριακή. Η γερμανική τηλεόραση έχει δείξει σκηνές ζωντανού’ προγράμματος, με τα χταπόδια να προσπαθούν να μαντέψουν το αποτέλεσμα του αγώνα Γερμανία-Καναδάς, αποσπώντας μύδια μέσα από δοχεία, που το καθένα είναι περιβεβλημένο με την εθνική σημαία καθεμιάς από τις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες.

Όπως συνέβη με τις επιλογές που έκανε πέρυσι ο Πωλ, που προσέλκυσαν γρήγορα την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, η πρώτη επιλογή τροφής, που κάνει το χταπόδι, σημαίνει ότι η ομάδα, που η εθνική σημαία της είναι τυλιγμένη γύρω απ το δοχείο, θα κερδίσει.