Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Χάποελ και αποχαιρετά την Αυστρία με τρεις νίκες σε ισάριθμα φιλικά! Το γκολ ο Αργυρίου, με την ομάδα του Μπάγεβιτς να κρατά το μηδέν στην άμυνα αλλά να έχει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία. Πέντε αλλαγές σε σχέση με το βασικό σχήμα του προηγούμενο φιλικού έκανε ο Μπάγεβιτς. Η τετράδα των Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλου και Μπλάνκο παρέμεινε, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα που ξεκίνησαν και τώρα βασικοί ήταν οι Δέλλας και Καφές. Από κει και πέρα, ο Αραμπατζής ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Μανωλάς ήταν στο κέντρο της άμυνας ενώ οι Αργυρίου και Νταντόμο άρχισαν στα άκρα. Όσο για το πέμπτο νέο πρόσωπο ήταν ο Μάκος που ξεκίνησε αντί του Γκέντζογλου.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν πολύ δυνατό για την ΑΕΚ που μέχρι το έκτο λεπτό είχε δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους στην εστία του Κοέν με τους Λεονάρντο και Σκόκο να δημιουργούν ρήγματα από τα άκρα. Στο 4’, ο Ισραηλινός απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, ένα λεπτό αργότερα ο Σκόκο δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα της Χάποελ ενώ αμέσως μετά, το σουτ του Λεονάρντο φάνηκε εύκολη υπόθεση για τον Κοέν, όμως αυτός έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τελικά αυτή πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του.

Σταδιακά, οι Ισραηλινοί ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τον Μέλικσον να προκαλεί πολλά προβλήματα με την τεχνική του και την γρήγορη σκέψη του, ενώ ο Νταντόμο είχε πολλή… δουλειά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από κει άλλωστε προήλθε και η πρώτη καλή ευκαιρία της Χάποελ, όταν στο 13’ ο Μέλικσον σέντραρε και ο Ρεβίβο έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φερνάντες έκανε το μακρινό σουτ που έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο αργή σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ενώ φαινόταν πως δεν είχε και την απαραίτητη φρεσκάδα. Ο ρυθμός ήταν πολύ αργός λόγω και των πολλών φάουλ, ενώ η εικόνα της ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε ούτε και μετά την εσωτερική αλλαγή στα άκρα με τον Σκόκο να έρχεται από τα δεξιά και τον Λεονάρντο να μεταφέρεται απέναντι.

Σε αντίθεση με τα άλλα δύο παιχνίδια, ο Μπάγεβιτς διατήρησε την αρχική ενδεκάδα και στο δεύτερο μέρος πλην της αλλαγής του Καράμπελα αντί του Νταντόμο στο 40’. Η ΑΕΚ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, έχοντας πολλές δυσκολίες στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πατήσει στην περιοχή της Χάποελ.

Λύση από τα μακριά
Ωστόσο, στο 60ο λεπτό αποδείχτηκε πως η ΑΕΚ δεν χρειαζόταν να μπει μέσα στα καρέ του Κοέν για να σκοράρει! Μετά από μία σέντρα του Καράμπελα, η μπάλα έφτασε στον Αργυρίου που έπιασε το μακρινό σουτ και έγραψε το 1-0 πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της ομάδας του Μπάγεβιτς με αυτόν τον τρόπο καθώς είχε προηγηθεί το τέρμα του Δέλλα με την Ουνιρέα και αυτό του Γκέντζογλου με την Σβατς.
Ο Μπάγεβιτς άλλαξε στα επόμενα λεπτά όλη την ενδεκάδα (εκτός από τους Αραμπατζή και Καράμπελα), η ΑΕΚ απέκτησε μεγαλύτερη κινητικότητα βρίσκοντας περισσότερους χώρους καθώς η Χάποελ ανέβηκε πιο ψηλά. Στο 70’, μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 στην αντεπίθεση αλλά ο Μπερνς αστόχησε στο σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αργυρίου (66′ Καλαμιώτης), Νταντόμο (40’ Καράμπελας), Δέλλας (62′ Μαϊστοροβιτς), Μανωλάς (66′ Ματετζίδης), Μάκος (66′ Γκεντσογλου), Καφές (66′ Ιντζόγλου), Λεονάρντο (62′ Λαγός), Σκόκο (62′ Μπερνς), Λυμπερόπουλος (62′ Έντερ), Μπλάνκο (62′ Παυλής).
Χάποελ: Κοέν, Σεντάρ, Σοάρες, Γεχιέλ, Νταβιντάντζε, Ρεβίβο, Φερναντές, Νασέρ, Μοσέ, Μέλικσον, Λιόρ

Πηγή: gazzetta.gr