Δριμύτατη επίθεση από τον Τζόι Μπάρτον στον Γκάρεθ Μπάρι της Μάντσεστερ Σίτι, τον οποίο και κατονόμασε «κατοικίδιο του προπονητή» της Εθνικής Αγγλίας, η οποία «δεν πρόκειται ποτέ να ξανακατακτήσει Μουντιάλ».

Ο Τζόι Μπάρτον τόνισε την… ανωτερότητά του από τα υπόλοιπα ονόματα της Πρέμιερ, αναφέροντας ότι ο Λάμπαρτ βρίσκεται σε πτωτική πορεία και πως ο Τζέραρντ… δεν αντέχει άλλο. Ανέφερε επίσης ότι η Εθνική Αγγλίας δεν πρόκειται να κατακτήσει Μουντιάλ.

Ο μέσος της Νιουκάστλ, Τζόι Μπάρτον, έκανε δηλώσεις στο γαλλικό περιοδικό So Foot και τόνισε: «Ειλικρινά, πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος (Άγγλος) μέσος. Ο Λούκα Μόντριτς και ο Σαμίρ Νασρί είναι αρκετά καλοί, αλλά αναφορικά με τους Άγγλους ποδοσφαιριστές… ο Τζακ Γουίλσιρ δεν είναι κακός, όμως ο Φράνκ Λάμπαρτ έχει αρχίσει και παρακμάζει ποδοσφαιρικά, ενώ και ο Τζέραρντ έχει συνεχώς τραυματισμούς».

Στη συνέχεια μίλησε για την εθνική ομάδα της χώρας του και εξαπέλυσε επίθεση στον Μπάρι, λέγοντας: «Είδατε το στο παγκόσμιο κύπελλο το ματς με τη Γερμανία; Αν προσέξετε το τέταρτο γκολ θα παρατηρήσετε ότι όταν ο Μεσούτ Οζίλ ήταν απέναντι στον Μπάρι, έμοιαζαν σαν τον λαγό με τη χελώνα.

Ο Μπάρι έχει πολύ καλό ατζέντη. Είναι πάντα πολύ υπάκουος και συμφωνεί πάντα με τον προπονητή (Καπέλο). Είναι σαν τον τύπο που κάθεται πάντα στην πρώτη σειρά και προσέχει τον δάσκαλο. Είναι το κατοικίδιό του. Ειλικρινά δεν έχω ποτέ άγχος όταν τον αντιμετωπίζω.

Εμείς οι Άγλλοι θα αγωνιστούμε σε όλα τα επόμενα 50 Μουντιάλ και δεν θα κερδίσουμε ποτέ ούτε ένα. Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας έπαιζαν ποδόσφαιρο πριν περίπου 50-60 χρόνια και ακόμη πιστεύουν ότι μπορούμε να κερδίσουμε ένα παγκόσμιο τρόπαιο με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε το 1966».

πηγή: gazzetta