Οι «κυανέρυθροι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό του LEN Trophy για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, ανατρέποντας το εις βάρος τους 12-9, στον πρώτο ημιτελικό με τη Χόνβεντ στη Βουδαπέστη. Ο δρόμος είναι και πάλι ανοιχτός για την ελληνική ομάδα με τον Μάκη Βολτυράκη να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα: «Μπήκαμε αρκετά καλά, αλλά το βασικό ήταν ότι, μετά την ήττα στο πρώτο ματς, πιστέψαμε ότι εδώ μέσα θα προκριθούμε. Αυτή η πίστη των παιδιών βγήκε μέσα στην πισίνα», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «κυανερύθρων».

Και συμπλήρωσε: «Τους είχαμε μελετήσει αρκετά καλά, ακόμη και χθες είδαμε ξανά το βίντεο. Βελτιώσαμε κατά πολύ την άμυνά μας σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και το ματς πήγε όπως θέλαμε. Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα ως τώρα, αλλά αυτό οφείλεται στους πολλούς τραυματισμούς και το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, γιατί προετοιμαζόμαστε για τα πλέι-οφ και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν έχετε δει ακόμη τον Πανιώνιο όπως πρέπει να είναι. Εμείς κρατάμε για εμάς τα προβλήματα που έχουμε. Όλοι ξέρουν τα προβλήματα όλων των άλλων ομάδων, εκτός από τα δικά μας».

«Αυτή τη φορά θα το πάρουμε», δήλωνε γεμάτος σιγουριά ο Ανδρέας Μιράλης, ενώ από την πλευρά του ο αρχηγός Γιάννης Θωμάκος σημείωσε: «Πετύχαμε μία μεγάλη ανατροπή, δείξαμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και σε καμία στιγμή δεν πάψαμε να πιστεύουμε στην πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, να δίνουμε χαρά σε αυτό τον φανταστικό κόσμο, να του δίνουμε μία αφορμή να χαμογελάσει λίγο. Έχουμε ένα… χρωστούμενο, θέλουμε να κερδίσουμε και το τρόπαιο. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, θα παίξουμε για την κούπα».

πηγή: gazzetta