Λίγα 24ωρα μετά την ιστορική πρόκρισή του στους ημιτελικούς του Europa Conference League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και τον νίκησε με 2-1, με αποτέλεσμα να είναι στο -6 από την ΑΕΚ αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το γεγονός ότι το Καραϊσκάκη ζητούσε την… κατάκτηση του ευρωπαϊκού δείχνει και το κλίμα που επικρατούσε, με τους Ερυθρόλευκους να μπαίνουν καλά στο παιχνίδι και να πετυχαίνουν δύο γκολ στο πρώτο 15λεπτο με τον Ναβάρο, χωρίς να μετρήσει κανένα όμως αφού υπήρχε οφσάιντ. Όπως και να έχει, όμως, ήταν δύο γκολ, ας μην μέτρησαν, που έδιναν την εικόνα του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν στην επίθεση, δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό και τελικά αυτό δεν άργησε να έρθει… Στο 25′ ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στον Ναβάρο και με την απόφαση να επιβεβαιώνεται μετά την εξέταση του VAR ο Ποντένσε εκτέλεσε στο 27′, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Κίνι έκανε το 1-0 στην επαναφορά.

Ο Ολυμπιακός είχε, πλέον, το προβάδισμα και οι Ασπρόμαυροι, από την άλλη πλευρά, προσπάθησαν να αντιδράσουν πριν το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε στο δεύτερο με διάθεση να πιέσει για την ισοφάριση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά την εκτέλεση φάουλ του Τάισον στο 50′, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ξανά τον έλεγχο στη συνέχεια και να βάζουν βάσεις νίκης.

Στο 61′ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα και ο εκπληκτικός Ποντένσε έβγαλε πολύ ωραία για τον Ζέλσον, ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Από εκεί και πέρα, ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, ο ορεξάτος Ποντένσε έκανε… ό,τι ήθελε, ο Τζολάκης με ψυχολογία… στον Θεό μετά το ματς με τη Φενέρμπαχτσε ήταν απολύτως σίγουρος όποτε χρειάστηκε να επέμβει και τελικά το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 92′ με τον Μάρκος Αντόνιο από κοντά μετά το γύρισμα του Ζίβκοβιτς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (94′ Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78′ Έσε), Ιμπόρα, Ζέλσον Μαρτίνς (78′ Μασούρας), Όρτα (85′ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85′ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79′ Γιόνι Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79′ Μάρκος Αντόνιο), Μπράντον Τόμας (59′ Σαμάτα).