Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (18/1) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Euroleague και την προσεχή Δευτέρα (22/1) θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι της Basket League χωρίς τον Μουσταφά Βαλ, ο οποίος έχει πρόβλημα στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο Γάλλος σέντερ είχε πρόβλημα με τις ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε δεν ήταν καλά για τους Ερυθρόλευκους: Οστεοχόνδρινη βλάβη έσω μηριαίου κονδύλου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, όπως ενημέρωσε το ιατρικό επιτελείο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Φαλ θα λείψει από το ματς με τη Μακάμπι όπως και από το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξέρει ότι δεν θα τον έχει στη διάθεσή του και σε άλλα παιχνίδι αφού ο χρόνος αποθεραπείας του, όπως προαναφέρθηκε, υπολογίζεται στις τρεις εβδομάδες.

Πέραν αυτού, ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στον Κολοσσό λόγω μυικού σπασμού στους προσαγωγούς, έκανε ατομικό πρόγραμμα την Τρίτη (16/1) και θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά την Τετάρτη.