Οι Μιλγουόκι Μπακς έβγαλαν αντίδραση έπειτα από τέσσερις ήττες στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια τους και τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/1) διέλυσαν με 135-102 τους Μπόστον Σέλτικς στο «Fiserv Forum». Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός στο ματς, έχει ρεκόρ 26-12 στο πρωτάθλημα του NBA.

Για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό τα «ελάφια» έδειξαν στο παρκέ τί ομάδα μπορούν να γίνουν όταν όλα τα κομμάτια του παζλ είναι ενωμένα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκεί για να κάνει πολλά από όλα καθώς μέσα σε 26 λεπτά συμμετοχής, αφού δεν χρειάστηκε να παίξει παραπάνω, είχε 24 πόντους (10/13 σουτ εντός πεδιάς, 4/5 ελεύθερες βολές) με 12 ριμπάουντ κι έξι ασίστ, ενώ είχε ένα κλέψιμο κι ένα μπλοκ.

Επίσης, γνώρισε την αποθέωση και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που σε εννιά λεπτά είχε έξι πόντους, ένα ριμπάουντ και μια ασίστ, αλλά και απανωτές φάσεις – κάρφωμα και μπλοκ – που ξεσήκωσαν το κοινό.

Όσο το ματς ήταν ανταγωνιστικό – διότι οι Σέλτικς πέταξαν λευκή πετσέτα στο ημίχρονο όταν έχαναν με 37 πόντους κι έβαλαν τα… τρίτα να παίξουν – οι Μπακς έκαναν ό,τι ήθελαν. Κι όλα άρχισαν με τον Αντετοκούνμπο που έριξε τον Τζέιλεν Μπράουν και κάρφωσε σ’ ένα «προσεχώς» για το τί θα ακολουθούσε. Τη σκυτάλη πήραν ο Ντέιμιαν Λίλαρντ που επανεμφανίστηκε και πέτυχε 21 πόντους, ενώ ο Μπόμπι Πόρτις έβαλε 28. Σημαντική και η προσφορά των Μπρουκ Λόπεζ με 15 και Μαλίκ Μπίζλι με 16. Βέβαια, σε όλα αυτά έπαιξε ρόλο το γεγονός πως αυτό ήταν το δεύτερο ματς των Σέλτικς σε ισάριθμες μέρες και προέρχονταν από αγώνα με τους Τίμπεργουλβς (την καλύτερη ομάδα της Δύσης) που νίκησαν στην παράταση.

Τα 12λεπτα: 41-23, 75-38, 111-70, 135-102.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, τα ξημερώματα της Κυριακής (03:00) στο Μιλγουόκι.

Η προειδοποίηση του Γιάννη

Μετά την λήξη του ματς κι ενώ ο κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν, που είχε αμφισβητηθεί έντονα το προηγούμενο διάστημα σε σημείο να υπάρχει ακόμη και φημολογία περί απόλυσής του σε περίπτωση βαριάς ήττας από τους Σέλτικς, ανέφερε πως αυτό ήταν το καλύτερο ματς της ομάδας του και μια ολοκληρωμένη ομαδική εμφάνιση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο… προειδοποιούσε το ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα social media έγραψε: «Don’t Look Up», δηλαδή «μην κοιτάτε πάνω» που είναι και ο τίτλος της ταινίας του Netflix με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς που παρουσιάζει την προσπάθεια δύο αστρονόμων να ενημερώσουν το κοινό πως πλησιάζουν κομήτες που απειλούν τη Γη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, πάντως, ο Αντετοκούνμπο ανέφερε: «Το είχαμε ανάγκη. Όλη η ομάδα ήταν αποφασισμένη και υπήρχε μια μεγάλη ανάγκη για να πάρουμε τη νίκη. Μακάρι να μπορέσουμε να το διατηρήσουμε αυτό και με άλλες ομάδες. Να έχουμε την ίδια ενέργεια και προσήλωση. Πάντως, η ομάδα ήρθε πιο κοντά. Η χημεία μας είναι καλύτερη και πιστεύουμε περισσότερο ο ένας στον άλλο». Κι έπειτα πρόσθεσε: «Για να νικήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο, όμως, πρέπει να παίξουμε άμυνα».