Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Καρλ – Χάιντς Ρουμενίγκε, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Μπάγερν Μονάχου, δήλωσε ότι πρόκειται να διοργανωθεί μία μεγάλη τελετή στην «Allianz Arena» προς τιμήν του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του θρύλου του βαυαρικού συλλόγου και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που πέθανε την Κυριακή (7/1) σε ηλικία 78 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μπάγερν, που είναι πλέον μέλος του εποπτικού συμβουλίου, είπε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, θρηνεί για τον φίλο μας Φραντς. Για να τον ευχαριστήσει, και στη μνήμη του, η Μπάγερν πρέπει να διοργανώσει μια εκδήλωση τιμής στο γήπεδό της, που δεν θα υπήρχε χωρίς αυτόν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεκενμπάουερ ήταν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του συλλόγου, όταν το 2005, εγκαινιάσθηκε η «Allianz Arena». Αρχής γενομένης από σήμερα, το γήπεδο θα φωτιστεί με τη φράση «Ευχαριστούμε Φραντς». Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Χόφενχαϊμ την Παρασκευή (12/1) στην επανέναρξη της Bundesliga.

Θρηνεί και ο Ματέους

«Το σοκ είναι βαθύ, παρόλο που ήξερα ότι ο Φραντς δεν ένιωθε καλά». Ο Λόταρ Ματέους (62 ετών) αρχηγός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 και στενός φίλος του Φραντς Μπεκενμπάουερ, είπε στη γερμανική εφημερίδα «BILD».

«Ο θάνατός του είναι απώλεια για το ποδόσφαιρο και για τη Γερμανία συνολικά. Ήταν από τους σπουδαιότερους ως παίκτης και προπονητής, αλλά και εκτός γηπέδου. Ο Φραντς ήταν μια εξαιρετική προσωπικότητα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, και απολάμβανε παγκόσμιας αναγνώρισης. Όλοι όσοι τον γνώριζαν ξέρουν πόσο σπουδαίος και γενναιόδωρος άνθρωπος ήταν ο Φραντς. Ένας καλός φίλος μας άφησε. Θα μου λείψει – θα μας λείψει σε όλους!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματέους που συνέδεσε κι εκείνος το όνομά του με την Μπάγερν Μονάχου.