Η θέση της Γερμανίας ήταν ξεκάθαρη από τη «γέννηση» του σχεδίου της ευρωπαϊκής Super League. Δεν άλλαξε μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ένα ξεκάθαρο όχι, που «φώναξαν» η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας (DFB), η Bundesliga, η κυβέρνηση και οι κορυφαίοι σύλλογοι.

Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ εξήγησαν την άρνησή τους, κάτι που έκαναν και όλοι οι θεσμικοί φορείς. Την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει και η Premier League, η La Liga, η UEFA και ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Λιγκών μεταξύ άλλων, την στιγμή που οι εμπνευστές της ESL αναζητούν ομάδες που θα «ανέβουν στο άρμα τους» καθώς προσφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να τις δελεάσουν.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μπερντ Νόιεντορφ, υπογράμμισε ότι η DFB θέλει να συνεχίσει να αντιτίθεται «αποφασιστικά» στην ίδρυση μιας ευρωπαϊκής Super League: «Ένα τέτοιο αμιγώς εμπορικό πρωτάθλημα θα αποσπαστεί από τις υπάρχουσες δομές του οργανωμένου αθλητισμού και θα εμπόδιζε μια συνεργασία στο ποδόσφαιρο», τόνισε ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι κανένας γερμανικός σύλλογος δεν είχε ενταχθεί στην ευρωπαϊκή Super League από τη γέννησή του. όταν το έργο ξεκίνησε στις 19 Απριλίου 2021, μεταξύ των 12 «ιδρυτικών μελών», τα οποία μετά από μερικές μέρες μειώθηκαν σε τρία (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, αλλά οι «μπιανκονέρι» έφυγαν αργότερα).

Την ίδια θέση είχε στη συνέχεια και η υπουργός Εσωτερικών Νάνσυ Φέιζερ, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για τον αθλητισμό, όταν πριν από ένα χρόνο έδειξε υποστήριξή της στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία: «Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο είναι εναντίον της ευρωπαϊκής Super League, η οποία δεν είναι υποστηρικτική και έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του αθλητισμού».