Η άμυνα καταδίκασε τους Μιλγουόκι Μπακς και οι Ιντιάνα Πέισερς έβαλαν τέλος στο όνειρό τους να διεκδικήσουν το NBA Cup καθώς τους νίκησαν στην «T-Mobile Arena» του Λας Βέγκας στον ημιτελικό του In-Season Tournament με 128-119 τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/12). Το ματς μετρούσε και για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και πλέον τα «ελάφια» έχουν ρεκόρ 15-7. Οι Πέισερς τώρα θα αναμετρηθούν με τους Λος Άντζελες Λέικερς στον τελικό τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εμφανώς απογοητευμένος για την εξέλιξη, αλλά δήλωσε χαρούμενος με το γεγονός «πως στην πρώτη σεζόν του τουρνουά φτάσαμε στο Final 4. Μακάρι να μάθουμε από αυτό».

Εξαιρετικός ο Αντετοκούνμπο, σε αποστολή ο Χάλιμπερτον

Ο «Greek Freak» μια ημέρα μετά τα 29α γενέθλιά του ήταν εντυπωσιακός. Έκανε ό,τι μπορούσε για να νικήσει η ομάδα του. Έβαλε 37 πόντους σε 40 λεπτά (13/19 σουτ εντός πεδιάς, 0/1 τρίποντο, 11/13 ελεύθερες βολές), μάζεψε δέκα ριμπάουντ, είχε δύο ασίστ και δύο μπλοκ και μόλις ένα λάθος.

Και δεν είναι πως δεν είχε βοήθεια τουλάχιστον επιθετικά. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε 24 πόντους, ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 20 και ο Μπρουκ Λόπεζ 18. Το θέμα για ακόμη ένα ματς ήταν ότι οι Μπακς δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους Πέισερς στην περιφέρεια κι αυτό οδήγησε σε τακτικές αποφάσεις που τους πλήγωσαν και στη ρακέτα (οι Πέισερς πήραν 11 επιθετικά ριμπάουντ στο δεύτερο μέρος), αλλά και το ότι πέραν αυτών τεσσάρων δεν πήραν πολλά πράγματα από τον πάγκο τους.

Οι Πέισερς είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, κανέναν καλύτερο από τον Τάιριζ Χάλιμπερτον. Ένα αστέρια γεννιέται σ’ αυτό το τουρνουά και τόσο στον προημιτελικό απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς όσο και στον ημιτελικό με τους Μιλγουόκι Μπακς ήταν εντυπωσιακός σημειώνοντας 27 πόντους και μοιράζοντας 15 ασίστ. «Πρέπει να του βγάλεις το καπέλο», είπε ο Αντετοκούνμπο.

Ο Giannis ζήτησε καλύτερη οργάνωση

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο Αντετοκούνμπο έστειλε το δικό του μήνυμα. «Πρέπει να έχουμε καλύτερη οργάνωση, να ξέρουμε τί θέλουμε να κάνουμε στο φινάλε των παιχνιδιών. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πως επειδή θα κάνουμε ορισμένες κινήσεις θα πετύχουμε. Πρέπει να αρχίσουμε να εκτελούμε πιο αποτελεσματικά, να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Ορισμένες φορές δεν ήμασταν όλοι στο ίδιο μήκος και αυτό μας κόστισε. Οι προπονητές κάνουν τη δουλειά τους, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να κάνουμε τη διαφορά, εμείς παίζουμε. Πρέπει να ενωθούμε περισσότερο».

«Οπότε πρέπει να αποφασίσουμε τί θέλουμε να κάνουμε. Θα κλάψουμε γι’ αυτό το ματς ή θα έρθουμε πιο κοντά και να αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε; Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», πρόσθεσε.

Κι ο ίδιος αναμφίβολα θα έχει πολλή δουλειά για να το πετύχει αυτό μιας και σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ μετά το τέλος του ματς υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον προπονητή Έιντριαν Γκρίφιν και τον φόργουορντ Μπόμπις Πόρτις. Ο δεύτερος του είπε πως θα έπρεπε η ομάδα να είναι καλύτερα δομημένη ειδικά στο φινάλε των αναμετρήσεων.