Δέκα μέρες μετά τα δημοσιεύματα για πιθανές αλλαγές στον κανονισμό του οφσάιντ και παράλληλα την καθιέρωση προσωρινής αποβολής, νέα ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο υποστηρίζουν ότι το VAR μπορεί να αναλάβει όλο και πιο κεντρικό ρόλο στο ποδόσφαιρο αφού ενδέχεται να παρεμβαίνει πλέον μέχρι και για τα κόρνερ.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το IFAB, ο ανεξάρτητος οργανισμός που καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, θα συζητήσει το ενδεχόμενο αλλαγής του κανονισμού του οφσάιντ ώστε να ευνοείται ο επιθετικός, δηλαδή το γκολ, ενώ υπάρχουν σκέψεις να καθιερωθεί η προσωρινή αποβολή, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, στο πόλο.

Αυτές, όμως, ενδέχεται να μην είναι οι μόνες αλλαγές που θα καθιερωθούν, αν καθιερωθούν… Όπως αναφέρει η ισπανική AS αλλά και οι Times, υπάρχουν σκέψεις για να γίνει όλο και πιο κεντρικός, όλο και πιο πρωταγωνιστικός ο ρόλος του VAR. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με το να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και όπου δεν υπάρχει ως τώρα, να αλλάξει δηλαδή το σχετικό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα, αυτό που σκέφτονται στο IFAB είναι να μπορεί πλέον το VAR να παρεμβαίνει για τις αποφάσεις σχετικά με το αν είναι κόρνερ, αν είναι φάουλ και γενικά για τις δεύτερες κίτρινες κάρτες. Κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι τώρα.

Όλα αυτά, πάντως, σημαίνουν ότι θα υπάρχουν περισσότερες διακοπές στο παιχνίδι, κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν, οπότε πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι και παράλληλα θα μετρήσει πολύ η γνώμη των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.