Οι Κώστας Τσιμίκας και Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν βασικοί στη φιλική νίκη (2-0) επί της Νέας Ζηλανδίας αλλά δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με τη Γαλλία την Τρίτη (21/11) για τα προκριματικά του Euro 2024 με απόφαση του Γκουστάβο Πογέτ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μαθηματικά ελπίδες για την πρόκριση στο Euro 2024 μέσω του ομίλου της αλλά οι πραγματικές ελπίδες είναι μέσω των αγώνων μπαράζ που θα γίνουν τον Μάρτιο. Και όπως φαίνεται αυτό πιστεύει και ο Πογέτ, ο οποίος αποφάσισε να αποδεσμεύσει τέσσερις παίκτες πριν την αναμέτρηση με τους Γάλλους.

Οι δύο εξ αυτών, οι Πέτρος Μάνταλος και Δημήτρης Κουρμπέλης συγκεκριμένα, είναι τιμωρημένοι και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οπότε η απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού δεν προκάλεσε έκπληξη. Προκάλεσε, όμως, αυτή για τους Τσιμίκα και Μπάλντοκ, αν και υπάρχει εξήγηση

Ο Τσιμίκας είναι στο όριο καρτών και αν δεχθεί ακόμη μία θα λείψει από το επόμενο παιχνίδι. Ο Πογέτ, επομένως, δεν ήθελε να ρισκάρει το να τον χάσει για τα μπαράζ του Μαρτίου και αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει κόντρα στη Γαλλία. Όσο για τον Μπάλντοκ, προέρχεται από τραυματισμό και ο Ουρουγουανός προπονητής αποφάσισε να τον προφυλάξει και μη ρισκάρει ενδεχόμενο νέο τραυματισμό του.